Nyheder fra rollespilsfronten – kickstartere februar 2016

Vi tager et kig på en håndfuld spændende kickstartere for rollespillere, der lige nu kører.

86e3a8cec525b7d0153818f492143d32_originalApocalypse World 2nd edition

Indie-rollespillene havde deres helt to gennembrud i begyndelsen af 00’erne, og det væld af ideer, der sprang frem på det tidspunkt har påvirket hele rollespilsscenen fra D&D til Fate til Fiasco. En af de store, spændende ting, der kom ud af det er Apocalypse World, og nu er en kickstarter i gang med at finansiere en genudgivelse med opdaterede regler. Systemet bag Apocalypse World er umanerligt spændende, og det bruges i flere andre rollespil (Monster of the Week, Tremulus, Dungeon World, Monster Hearts m.fl.). Apocalypse World er for alle rollespillere, der vil se en solid og spændende tilgang til rollespil, der virkelig sætter spillerne og deres karakterer i hovedsædet og gør det på en enkel måde.

Læs Imagonems interview med designerne her – og besøg Apocalypse World på Kickstarter her.

The Black Hackphoto-original

Fra hardcore indie-rollespil går det nu til The Black Hack (KS-link), som er endnu et bud på at ramme den klassiske, oldschool rollespilsoplevelse, som gjorde Dungeons & Dragons i tidernes morgen til en gigantisk succes, og en succes, der for evigt forvandlede forståelsen af spil fra computer til bræt til rollespil. The Black Hack er en af de OSR versioner (OSR = Old School Renaissance), der sigter efter enkle regler, en strømlignet proces og så videre – sådan siger de fleste rollespil, at de gerne vil det, men The Black Hack med sine meget få sider regler, elegante måder at håndtere udstyr og bogføring, med spillerne som dem, der kaster terningerne, er der sjove eventyr forude uden det store arbejde – og så er The Black Hack billigt.

Era: Lyras

Era: Lyras er et blandt talrige fantasy-rollespil, men denne gang handler det om folk, der sidder på kroen og fortæller om deres eventyr, og hvor godt de klarede dem. Det er lidt et nyt bud på The Adventures of Baron von Münchausen, og røverhistorie-rollespil er der ikke for mange af – samtidig er det meget billigt, og det er pocket-sized, så det er et rollespil, man let har med på farten. Besøg Era: Lyras på kickstarter.

7th Sea

7th Sea er et swashbuckling rollespil, der har 25 år på bagen, og nu vender tilbage i en 2nd edition med den oprindelige designer, John Wick, ved roret, efter at han overtog rettighederne til spillet. En stor fanskare har allerede smidt læssevis af penge efter 7th Sea. John Wick er eller forsøger at påberåbe sig titlen som rollespillets enfant terrible, og med både nogle spændende rollespil som Houses of the Blooded og nogle bastante, påstålige udsagn om rollespil og rollespilspraksis gør han et godt forsøg derpå. Ikke desto mindre er 7th Sea et godt alternativ til mange af de andre traditionelle rollespilssystemer, som Savage Worlds, D&D, Pathfinder, GURPS, Storyteller m.fl. – så hvis man ikke er til OSR eller indie-rollespil, kan man tage et kig på 7th Sea. Beøg 7th Sea på kickstarter.

a88993253324b52c4ca1605cb17a9e97_originalInsight Fantasy RPG

Fra Norge kommer Insight Fantasy RPG (KS Link), som er et fantasy-rollespil, der har nogle sjove nye twists til en ellers klassisk genre. Det, der gør Insight Fantasy interessant, er den måde, som spillerne får lov til at påvirke historien og skubbe den i retninger, som heller ikke spilleder har kontrol med – f.eks. via muligheden for at afsløre hemmeligheder om NPC’ere, som selv ikke spilleder kendte til – og på den måde bliver spillerne medskabere af spiloplevelsen.

Fog of Love

Fog of Love (KS-link) er et brætspil, men det er et af de brætspil, der placerer sig i grænselandet mellem rollespil og brætspil. Fog of Love er for to spillere, der tager hver deres rolle, vælger et scenarie og udspiller en romantisk historie.959a0c383afa6ba9a8b45d80eeea0a97_original Spillet opfordrer spilleren til at investere følelsesmæssigt i historien og tilstræber, at man træffer valg, der ligger inden for den ramme (ligesom f.eks. zombie-spillet Dead of Winter skaber noget lignende ved, at spillerne har deres personlige mål, og at der opstår tilfældige hændelser undervejs i spillet, som skaber situationer, man skal tage stilling til). Med Fog of Love venter en helt anderledes spiloplevelse, og det er noget, som også rollespillere bør tage et kig på.

Fog of Love havde oprindeligt sin debut på Fastaval, som en del af Fastavals brætspilsdesignkonkurrence, og det er nu andet brætspil (Among Nobles er forgængeren), der kommer på kickstarter (og snart følger Dread Streets og Cults of Arkham).

Undertegnede er selv backer på nogle af ovenstående projekter.

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

2 kommentarer til “Nyheder fra rollespilsfronten – kickstartere februar 2016

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: