Nyheder fra rollespilsfronten – kickstartere marts 2016

Marts er også rig på spændende rollespil sparket i gang via kickstarter, og vi tager et kig på tre udvalgte rollespil, hvis projekter begyndte i slutningen af februar (og derfor ikke nåede med i de to indlæg om kickstartede rollespil i februar – del 1, del 2).

Worlds of Cypher System

Teaser-Graphic-03-blankEn af de mest succesfulde kickstartere for rollespil har været Monte Cooks Numenera, som blev fulgt af en lige så succesfuld The Strange, som er to science fiction-rollespil med sære verdener at udforske. Bag dem ligger regelsystemet Cypher System – som  allerede er udgivet – som er et universal rollespil, hvis system ligger op til en yderst simple struktur for spilleder, hvor spillerne ruller alle terningerne, og hvor man ikke skal sidde og jonglere med en masse tal. Nu kommer der tre solide setting guides til systemet, så man har en masse at udforske med det udforskningsorienterede rollespil.

Besøg Worlds of the Cypher System.

Kult – Divinity Lost

kult-cover-trueDet legendariske svenske rollespil fra 90’erne, som var en tand vilderen end oversætterne turde udgive på engelsk vender nu tilbage i al sin rædselsfulde gru med en jubilæumsudgave for at fejre at svensk horrorrollespil for 25 år siden tog rollespilsverdenen med storm.

Måske det vigtigste at bemærke ved denne version af Kult er, at det er ikke de oprindelige forfattere, og der er tale om en reboot, som bruger et nyt regelsystem. Havde man håbet på en revideret udgave af det oprindelige rollespil, skal man forvente at blive overrasket, men på den positive side, så betyder det også, at regelsystemet er blevet bedre til at gøre det, det skal: Nemlig falde i baggrunden og blive usynligt. Det er inspireret af  det yderst succesfulde Apocalypse World-system (men i stedet for at rulle 2d6, ruller man 2d10), og det er en god ting. En anden god ting er at forfatterne har prøvet at udgive på kickstarter før, hvilket er positivt for chancen for at få tingene udgivet.

Besøg Kult – Divinity Lost her.

Singularity – A Transhuman Analog Dating Sim

photo-original (1)Det skal være bare lidt anderledes en gang i mellem, og derfor er det tredje rollespil, der kigges på, Singularity, som er et science fiction-rollespil i en transhuman-setting (som er en type post-cyberpunk-setting, hvor mennesket ikke længere er begrænset af sin fysiske, biologiske krop, og det betyder en langt mere flydende identitet; blandt andet udforsket i rollespilleen GURPS: Tranhuman Space, Eclipse Phase og Mindjammer).

Denne gang er det et ‘acting and roleplaying game’, som hander om et dating program i en transhuman fremtid, hvor kroppen er blevet valgfri, og det giver nogle helt nye kombinationer, muligheder og særheder for dating. Kan man til trods for det stadig finde kærligheden? Og det på et underholdningsprogram?

Forfatterne har tidligere udgivet nogle småting, så de er ikke helt uerfarne, men omvendt synes det her at være deres første større projekt, og der er tale om en bog, som ikke er 100% klar i skrivende stund, så hop ikke ud på for dybt vand uden at være klar til acceptere forholdene.

Besøg Singularity her.

Du kan lige nå det – udløber snart:

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

One thought on “Nyheder fra rollespilsfronten – kickstartere marts 2016

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: