Kys frøen … i rollespil

Talisman tudseHvad sker der, når man samler en frø op og kysser den?

Kys frøen er en tabel udtænkt til fantasy-rollespil, der ser på, hvad der sker, hvis eventyrerne samler en frø og kysser den. Tabellen er tænkt til Hinterlandet og Dungeons & Dragons 5th edition, men tabellen er næsten ‘system agnostisk’ (dvs. minimalt med system-referencer), og den kan derfor let anvendes i andre rollespil, hvor man har humoristisk eller skæv tone i spillet.

Eller brug nedenstående.

1t100 Hændelse
01-30 Frøen er en frø, og den kan ikke lide at blive kysset!

Med et højt kvæk springer den fri af dit greb, og du står tilbage med en grim smag.

31-33 Frøen kysses, og der lyder et højlydt smæld, et lysglimt blænder for et kort øjeblik, og da røgen letter, står der en køn, ung prinsesse/prins (50/50).

Hun/han kommer fra et fremmed land og er meget forvirret. Langt borte sidder en forvirret frø på en prinsesses/prins’ tronstol og er lige så forundret.

34-36 Frøen kysses, og frøen og den kyssende indhylles i en sort røgsky, som kort efter forsvinder.

Borte er også frøen, mens den kyssende er klædt som en fornem prins eller prinsesse. Borte er rustning, klæder og smykker, skiftet ud med de dyre royale klæder, som er broderet med guldtråde og sølvtråde, og der er påsyet smaragder, små diamanter, rav og opaler (til en samlet værdi af 500 guldstykker, hvis det kommer intakt hjem).

37-39 Frøen kysses, og pludselig undergår den en sælsom forandring.

Foran dig står en køn ung prinsesse/prins (50/50) og ser forvirret ud. Da en flue summer forbi, åbner hun/han spontant munden og en lang tunge suser ud efter fluen, der fanges og sluges. Derefter kommer et højlydt kvæk fra prinsessen/prinsen.

40-42 Frøen kysses, og der er et pludselig lysglimt, og en rosenrød sky buldrer frem omkring frøen.

Da den rosenduftende sky letter, står der en 90-årig prinsesse, der har ventet i årtier på at blive udfriet af sin forbandelse, men hun er ældet i mellemtiden.

43-45 Frøen kysses, og der springer en hvid røg frem omkring frøen.

Derefter står der pludselig en lille pige på to år. Hun er en prinsesse, men hun er ikke videre behjælpelig med hvorfra – men hun vil gerne hjem til sine forældre.

46-48 Frøen kysses, og jorden skælver for et øjeblik, mens alle distraheres af et kraftigt lysglimt.

Den kyssende er borte, da denne befinder sig langt borte i et fjernt land, hvor vedkommende er klædt som en prins/prinsesse.

49-50 Frøen kysses, og der lyder et ‘puf’. Borte er frøen, men i sin hånd holder man en smuk guldring indgraveret med elverruner (‘til min elskede’), og den er dekoreret med en smuk, hvid diamant (værdi 100 guld).
51-52 Frøen kysses, og der lyder en ringlen, et vindsus mærkes, og pludselig spreder sig en gylden sky om ørerne på alle i området.

Alt og alle er blevet dækket af et lag guldstøv. Der er for 1000 guldstykker i guldstøv, men det tager tid at skrabe alt guldstøvet sammen, som ligger og glimter. Man kan indsamle for 1t6*10 guldstykker i timen pr person.

53-56 Frøen kysses, og en pludselig forvandling finder sted hos den kyssende:

Hovedet forvandles til et frøhoved i en time. I dette tidsrum kan den forvandlede tale med frøer, tudser og lignende padder, og der er fordel på forhandlinger med frøfolk. Vedkommende kan ikke lade være med at fange fluer med sin lange tunge, og spilleren skal flette ordet ‘kvæk’ eller kvækkende lyde ind i alle de sætninger, som karakteren siger.

57-60 Frøen kysses, og en pludselig forvandling finder sted hos den kyssende:

Huden bliver slimet grøn, og der vokser svømmehud frem mellem fingre og mellem tæer i en time. Vedkommende har fordel på at svømme og dykke, og vedkommende har ulempe på finmotoriske handlinger værende uvant med svømmehuden.

61-64 Frøen kysses, og en pludselig forvandling finder sted hos den kyssende:

Der vokser vorter frem på den kyssende, som også får en dårlig ånde, der stinker af fluer, som forbliver en time, og denne har ulempe på forhandlinger. Efter en time falder vorterne af, og de forvandler sig til haletudser, som kravler af sted efter vand.

65-68 Frøen kysses, og en pludselig forvandling finder sted hos den kyssende:

Alt, hvad denne indtager den næste time, smager af frøer. Dette er ikke muligt at bruge smagsevnen til at identificere ting.

69-72 Frøen kysses, og en pludselig forvandling finder sted hos den kyssende:

Alt, hvad denne indtager den næste time, smager af fluer. Dette er ikke muligt at bruge smagsevnen til at identificere ting.

73-76 Frøen kysses, og en pludselig forvandling finder sted hos den kyssende:

Man kan ikke undlade at snappe ud efter fluer, og ens tunge kan strække sig op til 20cm længere end normalt. Effekten varer en time.

77-80 Frøen kysses, og en pludselig forvandling finder sted hos den kyssende:

Benene på den kyssende forvandler sig spontant til store, kraftige frøben, og evt. fodtøj går tabt (dog magisk fodtøj falder af fødderne intakte). Effekten varer i en time, og i den periode kan vedkommende kun vralte klodset af sted eller hoppe i lange hop på op til 5 meter. Det kræver nogle minutters tilvænning at kontrollere springene.

81-84 Frøen kysses, og der lyder et besynderligt ‘schwub’.

I den næste time hver eneste gang vedkommende taler, kommer ordene ud gennem frøens mund, og hver gang frøen kvækker kommer det ud af vedkommendes mund. Hvis den ene part dør, kan den anden part ikke tale, indtil effekten ophører.

84-85 Frøen kysses, og der lyder et ‘kabam’. I stedet for en frø står der nu en uglebjørn. Den er sulten.
86 Frøen kysses, og den forvandles pludseligt til en frøfolk bevæbnet med sværd og rustning.

Frøfolket er (1t4) 1) forelsket i den kyssende, 2) rasende på den kyssende, 3) frøernes konge og kan kommandere alle frøer omkring sig eller 4) interesseret i at vende sikkert tilbage til sit folk beboende i en nærliggende mose. Frøfolket har en halskæde med grove tyrkis-sten (30 guld).

87 Frøen kysses, og den er pludseligt borte. I stedet har den kyssende et mentalt billede i sit hovede af en nærliggende skat. Billede begynder at blegne. Spilleder hvisker spilleren en kort instruks til hvor, der er skjult en skat i hulesystemet, som endnu ikke er blevet fundet.
88 Frøen kysses, og pludselig undergår frøen en besynderlig forvandling. I løbet 1t6 minutter forvandler den sig til en frøformet flaske, som indeholder en trylledrik. Frøflasken kommer af og til med kvækkende lyde. Trylledrikken i flasken er (1t4) 1) helbredende trylledrik, 2) styrkedrik, 3) usynlighedsdrik eller 4) en kopi af en trylledrik, som karakteren allerede har på sig (hvis denne ikke har nogen, så kast 1t3 i stedet for at afgøre typen af trylledrik).
89 Frøen kysses, og den vokser til dobbelt størrelse. Hver gang den kysses, fordobles dens størrelse.
90 Frøen kysses, og den kysser tilbage, og dens tunge er lang og snor sig om din tunge – og den giver ikke slip! Frøen kan forsøges vrides fri eller måske bestikkes med fluer; husk at frøer i deres dødskrampe vrider ting i stykker med deres tunger, det ved enhver.
91-100 Ligesom frøen er ved at blive kysset, vrider den sig fri med en slimet lyd, og den hopper væk og gemmer sig.

Tabellen bygger på ideer og forslag fra Ryan Rohde, Troels Rohde, Henrik Krøjmand, Nis Baggesen, Cecilie Fakkelskov, Jonas Klemmensen, Peter Olsen, Kim Kipkær og Jens Falkesgaard via Hinterlandets facebook-gruppe.

Der vil være lejlighed til at kysse frøer i Hinterlandet-scenariet Tilbage til Heksens huleViking-Con 35 (2016), og derved gøre brug af tabellen.

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

3 kommentarer til “Kys frøen … i rollespil

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: