Hinterlandet på Fastaval i 2017: Vanvidets videnskab, Anløben alkymisme, Grådige giftblandere

Fastaval 2017: Mad Science
Fastaval 2017: Mad Science

Hinterlandet detager igen på den kommende Fastaval, og temaet på Fastaval 2017 er ‘Mad science’ eller vanvittig videnskab.

Det skal derfor handle om vanviddets videnskab, om anløbne alkymister, grådige giftblandere, titanomachiens golemskabere, om jordskælverne og Kranieklippen (Fistans grav).

I år møder vi de mystiske krekesh, fuglefolket, der drømmer om at flyve igen, og de snilde mekanister, der studerer maskiner og apparater for at udæske dem deres hemmeligheder.

Turen går hinsides skoven til den Den røde vinds slette, hvor rustne krigsmaskiner dør en langsom død. Mellem dem er de enorme Jordskælvere, som gale opfindere drømmer om at rejse igen og atter se vandre gennem ødemarken – men indtil da er de faldne metalkæmper hjemsted for sære stammer. Ved sletten finder vi også titanomachiens golemskabere, hvor en golemmester vil overgå fordums mestre med skabelsen af mekanisk-magisk liv. Midt på sletten knejser Kranieklippen, som vinden kalder Fistans grav, hvor en gal hærfører brugte et bjerg til at belejre sine fjender, og fanget i knitrende trolddom lever fortiden videre blot glemt.

På Den røde vinds slette lever vanvittig videnskab trods århundreders gang, og vejen gennem Skoven – som er blevet åbnet siden Isheksens greb over landet løsnedes – har åbnet for nye egne at udforske. Nordvest for skoven ligger søen Domnar, og syd for søen åbner landet sig, og her ligger Den røde vinds slette. Sletten er også hjemsted for Den syngende vinds kult, men deres ærinde er en hemmelighed. På sletten finder vi følgende hulesystemer at udforske:

  • Jordskælveren – en gigantisk metalmand ligger halvt begravet, og i dens hule indre lever små stammer i et skrøbeligt system truet af en galnings drøm om at se jordskælveren rejse sig igen.
  • Titanomachiens golemskabere – en glemt ordens hemmeligheder holdes i live af en golem-mesters bizarre kreationer af mekanisk-magisk liv.
  • Kranieklippen – Oprindeligt en bjergfæstning brugt til en belejring, men nu en grav, der knitrer af trolddom, som fastholder resterne af et slag, der ikke er kæmpet til ende, men som ingen længere husker.

Det skal handle om gale forskere og sære videnskabsmænd, om sære vanartede maskiner og sælsomme apparater, der bryder med virkeligheden og sender stumper af itureven virkelighed ind i folk drømme, og om bizar forskning og gale ideer, der spreder ødelæggelse og ruin blandt lidt for nysgerrige eventyrere, som for sent opdager, at gale tanker i sig selv er en af farerne i ødemarken.

Hinterlandet på Fastaval kører i alle større spilblokke, og der venter tre store udfordringer at udforske – og hvis hemmeligheder vil tage mere end en omgang at komme til bunds i. Som altid kan karakterer fra andre conner og fra tidligere år bruges og spilles videre med. Du kan være med til at udvikle årets ideer, nye regler og hulesystemer. Diskussionen finder sted her på bloggen og i Hinterlandets facebookgruppe.

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

One thought on “Hinterlandet på Fastaval i 2017: Vanvidets videnskab, Anløben alkymisme, Grådige giftblandere

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: