De to kampagner, som jeg spiller for tiden

Johs og Thomas har hver især præsenteret deres to og tre rollespilskampagner på deres blogge, og det vil jeg også være med til. Lige for tiden spiller jeg med i kun to kampagner, og selvom jeg gerne ville, så er det svært at klemme flere ind ved siden af brætspil og anden hygge.

Omslaget til 4th ed Earthdawn-bøgerne.
Omslagene til 4th ed Earthdawn-bøgerne.

Earthdawn 4th edition – jeg er spiller i en Earthdawn-kampagne, som vi spiller til dels for at prøve at spille med Earthdawn-reglerne, som er interessante i den måde, de er integreret i verdenen, hvilket fantasy rollespilsregler ofte ikke er, da designerne ofte inviterer til, at man kan bruge reglerne i alskens fantasy-verderner, hvorfor alskens fantasy-verdener nemt bliver ret ens.

Earthdawn har sine klassiske fantasy-elementer også, men det gør det stadig ret fint i forhold til andre fantasy-rollespil, og jeg set både verdenen og reglerne i brug. Jeg må dog konstatere at til trods for mange fine elementer i systemet, at jeg ikke er fan af regelsystemet.

Vores helte er draget ud i verden efter at have forladt deres underjordiske samfund, hvor de flere hundrede år boede isoleret, mens de ventede på, at den altødelæggende åndestorm skulle forsvinde igen. Nu er verden uden for det underjordiske samfund ved at blive genopbygget, men det påbegyndtes allerede for flere generationer siden.

curse-of-strahd-166238Den anden kampagne er Curse of Strahd. Det er en købekampagne til D&D 5th edition, som er baseret på det klassiske Ravenloft modul fra 1983 (og som er en del af Curse of Strahd-scenariet). Vore helte er fanget i dalen Barovia, som er under vampyren Strahds åg.
Det er en kampagne, som kræver mere forberedelse end jeg havde forudset, blandt andet fordi mange oplysninger er spredt ud mellem kapitlerne, og man skal derfor sammenholde ret spredte oplysninger for at få ting til at hænge sammen. Til gengæld kan jeg godt lide stemningen i scenariet, og der er noget ved at spille i en gotisk-inspireret fantasy-verden, hvor der ikke er orker, gobliner og elvere, fordi det hele udspiller sig i en lommedimension isoleret fra den mere klassiske fantasy-verden, som vore helte kommer fra.

Hvad rummer fremtiden?

Første udgave, anden udgave og d20 udgaven af Fading Suns.
Første udgave, anden udgave og d20 udgaven af Fading Suns.

På et tidspunkt er vi ved vejs ende i Earthdawn, og det samme gælder for Curse of Strahd. Det er ikke fastlagt, hvad der siden skal ske, men drømmen om stjernerne er begyndt at røre på sig iblandt os. Jeg håber lidt, at vi kan sætte færden ud mod science fiction og space opera-genrerne. Lige nu lurer Coriolis og Fading Suns men også Traveller og Alternity lidt i baggrunden, og måske retro-oplevelser som Star Frontiers? Tales from the Loop er også på vej, og det kunne også være sjovt at prøve.

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

13 kommentarer til “De to kampagner, som jeg spiller for tiden

 1. Med hensyn til fremtiden, så har jeg faktisk købt Darkstryder kampagnen (som er første kapitel i serien) i en near mint condition… det kunne jeg godt spille, og Nis virkede riiiiiimelig hooked 😉

  Like

 2. Uh, det lyder rigtig sjovt med et SciFi spil. Det er de færreste i min omgangskreds der ville syntes det var sjovt. Jeg syntes også det er et sjovt indlæg jeg også vil efterligne på GamemastersDK bloggen.

  Like

 3. Scifi-rollespil har ellers sin charme, og hvis man ikke er til ‘hard’ sci-fi genren (f.eks. Diaspora, Traveller, Eclipse Phase, Transhuman Space), kan man gribe til ting, der minder om Star Trek eller Firefly, eller hive fat i Star Wars.
  I alle fald ser jeg frem til at læse om dine kampagner.

  Like

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: