Kickstarter – status for vinteren 2017

7th Continent, Fog of Love, Tales from the Loop supplementet, Alas Vegas

Det er tid at kigge på, hvad der er ankommet med kickstarter, og hvad der lader vente på sig, siden sidste status.

Der er i skrivende stund ikke mange projekter, som jeg har støttet. Det vælter frem med projekter konstant, og man kan ubesværet købe sig fattig i mulige spil, som måske eller måske ikke er interessante. En god del af spillene kommer alligevel ud i butikkerne sidenhen, og særligt for rollespillene er der flere projekter, hvor projektmagerne ikke medregner Europa som potentielt interesseområde, dvs. hvis man backer projektet for en trykt udgave af bogen får fragt og told udgifterne til at vokse voldsomt.

Ind af døren i løbet efteråret kom 7th Continent, og hen over en serie af aftener spillede vi første scenarie, der var en slags avanceret ‘Du er helten’-brætspil med skjulte spor og andre sjove detaljer. Der var så meget underholdning i spillet, at jeg efterfølgende gik ud og backede næste runde for mere materiale til 7th Continent – som det også blev omtalt i denne episode af podcasten Papstinenser – så der er endnu mere at udforske om et års tid (i mellem tiden skal der lige spilles Pandemic Legacy Season 2, så der er masser af kampagne-brætspil forude).

Efterfølgende har jeg været forbi Bastardcafe og samle Fog of Love op, som er et brætspil, som har fået vilde anmeldelser og omtale i brætspilsverdenen for at være noget helt særligt, og komponentmæssigt er det noget særligt, og spilmæssigt noget helt særligt. Det er et af de spil, som krydser fra brætspil over i retning af rollespil.

Fog of Love er en forsinket kickstarter, men det var 7th Continent også, men det er intet imod to andre udeståender. Det ene er Marmoreal Tomb, som forhåbentlig dukker op i 2018. Der arbejdes fortsat på projektet, og den ene af designerne er kommet sig over et længere sygdomsforløb, så nu er der håb forude. Mere imponerende i sin forsinkelse er Alas Vegas af James Wallis, der ganske vist har sendt pdf’en af sin rollespilsbog ud, men som ellers ignorerer ethvert forsøg på henvendelser, og som omtrent hver halve år dukker op med en status om, at der snart sker noget – senest for et par måneder tilbage forklarede han, at de bøger, som han omtalte et halvt år forinden, var blevet destrueret pga. dårligt tryk, og det havde taget ham et halvt år at fortælle at oplaget var destrueret, og et nyt oplag ville være på vej – og så dukkede Wallis pludselig op ud af det blå og oplyser, at bøgerne er trykt igen og ved at blive sendt ud, og nu har jeg modtaget mit eksemplar! Blot 4½ år forsinket for en bog, som ifølge kickstarter-oplægget var skrevet og blot manglede lidt detaljer, men nu er den her, og nu skal jeg have kigget på, hvad det egentlig er for en størrelsen, jeg er endt med.

Af andre gode nyheder oplyste Fria Ligan forleden, at den bonusbog, Our Friends The Machines and Other Mysteries, det blev til med Tales from the Loop nu er trykt og på vej med posten. Den ekstra bog var et stretchgoal, så lige pludselig har jeg mere materiale til dette fascinerende rollespil, jeg mangler tiden til at få spillet.

Af nye projekter er der ud over 7th Continent endnu et rollespilsprojekt fra Fria Ligan, som tidligere har leveret mig Coriolis og Tales from the Loop. Deres nyeste er Forbidden Lands, som er deres bud på en hex crawl-kampagne med nogle simple legacy-elementer, idet man får et stort kort over ødemarken, som man er med til at befolke og opbygge i løbet af kampagnen (og det kommer meget belejligt i forlængelse af D&Ds seneste hex crawl: Tomb of Annihilation).

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

2 kommentarer til “Kickstarter – status for vinteren 2017

 1. Hold da op – jeg synes efterhånden det er længe, man har hørt om Alas Vegas.

  Lever det så op til ventetiden?

  Jeg er glad for at høre din vurdering af 7th Continent – jeg har backet det, og har købt med, så jeg får alle Curses. Det lød til at være det smarte move.

  Like

 2. Det er et rigtig godt spørgsmål. Systemet er relativt harmløst conflict resolution, der tematisk er bundet til spillet (Vegas og gambling), og hvis primære styrke (uden at jeg har prøvet det) ligger i, at trækkes det rette kort under en konflikt, trækkes en spillers karakters forhistorie og evner ind.
  Imidlertid er det svært helt at udtale sig om det,da jeg ikke har læst scenariet endnu,da jeg gerne vil have muligheden for at spille det, som det er tænkt.

  Like

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: