Hinterlandet på Viking-Con: Marmorgraven

I området mellem de dybe skove, som omgiver søen Domnar, og det bakkerige område beklædt med lette skove, der afskærer Det røde vinds slette fra resten af regionen ligger en port halvt nedsunket i jorden til noget, som troldene mellem bakkerne og træerne kalder Marmorgraven. For dyndnisserne er stedet kendt, som de hovedløses haller, og stedets omtale får eventyrere til at spidse ører.

Marmorgraven – Hinterlandet på Viking-Con

Til årets Viking-Con optræder Hinterlandet i år med to scenarier. Et, der kører lørdag dag, og et, der kører lørdag aften, og begge scenarierne udspiller sig i samme lokation, nemlig en kæmpe dungeon, som kaldes Marmorgraven, og som er så stor og rummelig, at man nemt kan gå på eventyr dernede flere gange uden at nå at udforske alt. I begge eventyrerne drages vore helte ind i Marmorgraven på specifikke missioner, som trækker dem ind i bestemte områder, og de to eventyr kan spilles uafhængigt af hinanden eller i forlængelse af hinanden.

Den nedsunkne port

I det kuperede terræn stikker klipper mange steder frem af undergrunden, og den sparsomme bevoksning har endnu ikke sløret sporene af de mange små stenbrud i mellem bakkerne, hvor et folk, hvis navn ingen erindrer, brød sten for at opføre paladser og villaer. På af stand ligner nedgangen til marmorgraven et af de mange stenbrud, men når man kommer nærmere, bliver det tydeligt, at mellem de forrevne klippefremspring og det lette buskads, er der i siden af skrænten en stor bred marmorport. Den synes nærmest, som værende sunket ned i bløde bakkeskrænt, men giver man porten et godt skub, glider den op, og inde fra mørket kommer en ildelugtende, kold vind. Nærmest, som hvis grottesystemet bag porten trak vejret.

Bag porten venter marmorgravene eller de hovedløses haller, hvor fortryllede statuer bærer på fordums visdom.

Scenarierne

I det første eventyr skal vore opdagelsesrejsende vove sig ind i marmorgraven for at finde en besjælet statue af en af afdød vismand og militærtaktiker og spørge ham til råds på vegne af en general, der søger råd, inden hans felttog begynder.

I det andet eventyr er en fæl heks begyndt at nedkalde forbandelser over folk, som hun opsøger i deres drømme og forbander. Et orakel peger på at løsningen skal findes blandt vismændene i Marmorgraven, og vore helte drager ned i dybet for at standse heksens forbandelser.

… mere afsløres ikke her om plottet i scenarierne. I stedet kommer her rammen for eventyrerne:

Dungeonen

Marmorgraven er dels en gammel mine eller stenbrud, hvor der er gravet lange gange og dybe korridorer ind i jorden og fragtet tonsvis af sten ud. Stenhuggere har mange steder øvet deres håndværk på mure og søjle og portaler, som trods tidens tand stadig er pragtfulde værker rige på udskæringer og historier hugget i sten, hvis fortællere forlængst er blevet glemt. Nogle af gangene er blevet forvandlet til haller af eftertiden, og her er opstillet statuer.

Statuerne forestiller folk, der af deres samtid blev kaldt vigtige eller vise, og statuerne er blevet besjælet med deres visdom og indsigt, men også med deres personlighed. Tålmodige rejsende kan lære meget fra de besjælede statuer, hvis de kan få dem i tale, men det er ikke nemt, og det bliver ikke nemmere af, at flere statuer mangler deres hoveder, som lurendrejere er rendt med og har gemt andre steder.

Nogle sale blev af eftertiden udgravet til gravkamre, hvor familier stedte deres slægtninge til hvile, og i de kolde, tørre sale har ting overlevet århundrederne. Ting, som ikke længere burde røre på sig.

Andre steder finder rejsende de mystiske jadeporte, som er massive metalporte, jadegrønne i farven, og markeret med kraftige trolddomsruner, som holder portene lukkede. Den fulde mand henne i vinstuen påstod i en brandert, at han havde mødt en eventyrer, der en gang havde fundet en magisk jadenøgle og åbnet en af portene til en vældig skat.

Hallerne er beboede. Nogle væsner har fundet vej gennem den store marmorport og har fundet en mørk krog eller en dunkel sal, som de kalder deres, andre væsner har snegetsig ind i sprækker og flænger i jorden, som de bruger til at finde vej ind i undergrunden, og atter andre synes nærmest at være født i mørket. Nogle væsner kommer for at hylde statuerne eller udæske dem deres hemmeligheder, og udforsker man undergrunden møder man nemt andre rejsende dernede – og nogle af de rejsende hungrer efter menneskekød!

Vil du være med?

Marmorgraven inviterer til at bidrage med at befolke salene under jorden. Salene er hjemsted for trolde, dyndnisser, rottegobliner, røverbander, de kannibalistiske asketroldfolk og besjælede statuer, sværme af flagermus, ådselsluskere, grotte-rotter, kæmpe jagtedderkopper og mumier.

Salene er hjemsted for underfyldte værker fyldt med stenhuggernes smukkeste kreationer, for katakomber, hvor generationer blev stedt til hvile, og for sale, hvor besjælede statuer har hjemme ensomme i mørket, og så er der alle de mørke kroge, hvor nogen har kaldt det for deres hjem.

Du kan enten være med til at befolke et eller flere rum i Marmorgraven og på den måde forme, hvem eller hvad man render ind i, eller du kan være med til at udfylde listen over omstrejfende væsner, som afspejler den megen bevægelse, som er i gangene under jorden.

Det her er blot den indledende invitation til at være med til at forme marmorgraven og dens indhold, og i kommende indlæg kommer de nærmere detaljer. Følg diskussionen og snakken om Marmorgraven i Hinterlandets facebook-gruppe eller smid en kommentar under indlægget her.

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: