Er din kampagne GDPRR klar?

De nye databeskyttelsesrollespilsregler (GDPRR) er trådt i kraft pr. 25. maj, og det kræver, at den måde du behandler dine spilleres karakterers oplysninger i overensstemmelse med de nye regler.

Hvad betyder det for din kampagne?

Du skal som spilleder opdatere karakterernes privatlivspolitik for at sikre større gennemsigtighed omkring, hvordan du bruger og behandler oplysningerne om spillernes karakterer samt oplyse spillerne de rettigheder, de får via de nye databeskyttelsesrollespilsregler (GDPRR).

Du skal oplyse spillerne hvilke type personoplysninger, du har indsamlet om deres karakterer, samt gøre dem klart hvordan du bruger og behandler oplysningerne i forskellige sammenhænge, f.eks. om du deler dem med tredjepartsspilledere eller anvender dem til plot twists eller at forbedre spiloplevelsen.

Det anbefales derfor, at du tilpasser din kampagne til at være i overensstemmelse med databeskyttelsesrollespilsreglerne (GDPRR). Det indebærer at din spillederdatapolitik indeholder følgende oplysninger:

  • Hvor får du dataene fra?
  • Hvad foretager du dig med disse data?
  • Hvordan opbevarer du disse data?
  • Hvem deler du disse data med?
  • Hvordan forholder du dig til spillernes databeskyttelsesrollespilsrettigheder?
  • Hvordan du overholder databeskyttelsesrollespilslovene?

Alle karakterdata indsamles og behandles i overensstemmelse med databeskyttelsesrollespilslovgivningen i Danmark, EU, Pathfinder Society, The Camarilla, D&D Adventurers League, Bifrost, Hinterlandet og Danmarks forenede Conner (DfC).

Hvad betyder det for spillerne?

Databeskyttelsesrollespilsreglerne (GDPRR) beskytter din karakters oplysninger og sikrer en gennemskuelig indsamling og behandling af oplysningerne om din karakter af spilleder. Du kan som spiller til enhver tid få indsigt i din karakters oplysninger, anmode din spilleder om at få urigtige karakteroplysninger berigtiget, slettet eller ændret ved at rette henvendelse til din spilleder. Du kan også anmode spilleder om, at behandlingen begrænses, dataportabilitet eller gøre indsigelser mod dennes behandling af din karakters oplysninger.

Husk at få rundsendt informationer om de nye regler til dine spillere. Du skal sikre dig at din kampagne er i overensstemmelse med GDPRR.

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

One thought on “Er din kampagne GDPRR klar?

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: