Marmorgraven – To Hinterlandet-scenarier til Viking-Con

Ude i skoven er en port. Det er en tung marmorport, som sidder i en skrænt. De lokale kalder stedet for Marmorgraven, og selvom de ikke vil indrømme det, er det et sted, de besøger, når de har brug orakelsvar.

På Viking-Con kommer to scenarier i år til at udspille sig i Marmorgraven.

Marmorgraven er et netværk af gange af passager fra en gammel mine, hvor man hentede marmor til de talrige monumenter, som nu står som faldne værker opslugt af ødemarkens natur. De dybe gange gravet grådigt efter marmor af slaver under deres herrers piske strækker sig under et stort område af den gamle skov, hvor de lokale bønder henter brænde og samle vilde bær og rødder.

Marmorgraven forblev ikke et netværk af minegange. Da jagten på marmor ophørte forvandledes gangene til grave og til underjordiske templer. I generationer gravlagde slægter deres efterladte i kolde marmorgrave, og i generationer arbejdede stenhuggere og guldsmede på at forvandle de underjordiske sale til templer værdige for de udødelige.

Alt det blev glemt. Støvet lagde sig over tomme sale. Nye generationer kendte ikke fortidens gerninger, indtil lokale bønder genfandt Marmorgraven.

Marmorgravens særkende er statuerne, som står rundt om i salen og nicher. Skåret i marmor er de smukke kunstværker, og de er besjælede – det fortæller de lokale i hvert fald, når de skal forklare, hvorfor de sniger sig ned i Marmorgraven med gaver. Statuerne kan tale, siger de, og statuerne kender fortiden, fremtiden og hemmeligheder – og folk valfarter til Marmorgraven for at søge råd. Det er ikke ufarligt for monstre og væsner bygger reder i dybet.

Marmorgraven er et nyt område til Hinterlandet, som udgør et kæmpe, underjordisk kompleks. Det er hjemsted for talende statuer, men de deler ikke frit ud af deres hemmeligheder, og der er to scenarier til komplekset.

De to scenarier til Viking-Con 2018 udspiller sig begge i Marmorgraven og kan findes her:

Alle ressourcer til Hinterlandet kan findes her på Hinterlandets side, og du kan snakke om Hinterlandet på Facebook og på Reddit.

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: