Kickstarterstatus – Sommeren 2020

Det er tid at kigge på mine kickstarteres status. Omtrent hver halve år eller så tager jeg et kig på, hvad jeg har fået ind af døren fra kickstarter, og det er en oplagt lejlighed for dig at fortælle os andre, hvad du har modtaget af spændende og fede ting.

Vi lever i forsinkelsernes år, hvor alt muligt er udskudt, forsinket eller aflyst, og det mærkes også på diverse kickstarter-projekter, hvor der er opstået mange forsinkelser fra besvær med at designe fra hjemmearbejdspladser til nedlukkede fabrikker til fragt med reduceret kapacitet. Det kan ses ude i spilverdenen, hvor der er udkommet omkring en tredjedel færre spil end normalt, og det ses i de færre ting, som er landet.

På nuværende tidspunkt er blot tre nye, spændende spil landet. Dels er det brætspillet Oceans, som kom for nogen tid siden, som er hav-udgaven af brætspillet Evolution, som er en af mine favoritter, og jeg ser frem til at udvikle alskens havvæsner til at æde de andre spilleres dyrearter. Dels er det rollespil fra Free League/Fria Ligan, hvor jeg har modtaget deres seneste to Year 0 Engine spil, nemlig den nye kampagne og verden, The Bitter Reach, som er landene nord for Forbidden Lands, hvor alt er frossent og opslugt af vinter, og så er det Vaesen, som er Nordic Horror Roleplaying baseret på Johan Egerkrans’ malerier og bøger om svensk og nordisk folklore. Jeg er allerede gået i gang med at spille Vaesen, og jeg ser frem til at dele erfaringerne med jer.

Forude venter Etherfields, Tainted Grail og Nemesis: Lockdown, som alle kommer fra polske Awakened Realms, der laver tematisk og narrativt vægtige spil, og de bliver spændende at få på bordet, men det bliver først senere på året og til næste år. Foruden venter også rollespillet Root baseret på brætspillet af samme navn, og udgivet af Magpie games, som har specialiseret sig i at udgive Powered by the Apocalypse rollespil. Den enormt forsinkede Marmoreal Tomb er begyndt at røre på sig. Det er oldschool rollespil udviklet af Gary Gygax’ ene søn, og det blev flere år forsinket, men nu sker der noget, og den første PDF er ankommet. Måske får jeg også udgivelsen i hånden i 2021?

Senere på året overvejer jeg at kaste penge efter næste Free League projekt, som er deres Year 0 Engine-udgave af Twilight 2000, som er et tredje verdenskrigsrollespil oprindeligt udgivet i 1980’erne, men som nu får en relancering, og det er interessant. Ligesom det første Year 0 Engine-rollespil, nemlig Mutant: Year 0 er et koldkrigsrollespil, er Twilight 2000 det også, og sammen med Tales from the Loop, som udspiller sig i 1980’erne, bliver det tredje rollespil fra Fria Ligan, som har en besynderlig tilknytning til den kolde krigs sidste årti.

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

4 kommentarer til “Kickstarterstatus – Sommeren 2020

  1. Dem kommer jeg snart til at dele. Vi er godt i gang med at spille Vaesen, og nu er jeg på et punkt, hvor jeg ligefrem kan sidde og spille med bøgerne frem for med PDF’erne.

    Like

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: