DragonLance – Udvidede karakterer til DragonLance modulerne

Dette er en slags gæsteindlæg eller rettere gæstemateriale, idet jeg har modtaget de udbyggede karakteroplæg, som Søren SK bruger i sin DragonLance kampagne til generel deling og inspiration til andre, der måtte have lyst at spille DragonLance.

DragonLance er en særegen og unik D&D-kampagne, som så dagens lys i 1984, hvor scenarierne udkom sammen med en række romaner (hvis handling du kan høre gennemgået i podcasten Noget med drager), og hvor de var banebrydende for, hvordan D&D-kampagner kunne tage form, og romanerne har inspireret talrige unge rollespillere (og senere inspireret til tegneserier, brætspil, tegnefilm, opera mv. af svingende kvalitet).

For en række år tilbage bloggede jeg om mine oplevelser med at spille de tre første moduler, og for nylig har jeg lanceret et blogindlæg, hvor jeg snakker om at hacke og tilpasse DragonLance, som tingene ser ud mere end 35 år senere. Det sker, fordi Søren SK sparkede gang i mine tanker omkring DragonLance, da han selv er i gang med at starte en DragonLance kampagne op. Til sin kampagne har Søren kompileret en masse informationer til at skabe nogle karakterpakker baseret på de klassiske karakterer, og dem har han venligst delt med mig, så de kan downloades til fri benyttelse.

I mellem tiden fortsætter snakken om, hvordan DragonLance kan spilles og genspilles, tolkes og gentolkes rundt om på bloggene. F.eks. har Thais fra Frygt og lede i Odense skrevet om sin genfortolkning af DragonLance, som blandt andet trækker på to indlæg af Kristian fra Reservoir Elves skrevet om brugen af Over the Edge-systemet i DragonLance – første indlæg, andet indlæg. Lænestolsrollespil har desuden sammen med Noget med drager lavet en episode om DragonLance.

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

One thought on “DragonLance – Udvidede karakterer til DragonLance modulerne

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: