Rollespillet Viking – en dansk klassiker er online

Rollespillet Viking er en af de første danske rollespilsudgivelser. Kigger man i den grundige oversigt i Håndbog til bordrollespil, kan det ses, at der ikke er mange, som er udgivet før.

Viking er nu kommet online, og det kan hentes gratis som PDF. For nylig annoncerede Kaare fra I den mørke skov, at han havde indhentet tilladelser fra spillets udgivere og forfattere til at ligge det online, og vi kan nu alle dykke ned i en meget tidlig rollespilsudgivelse.

Hent Viking: Viking i den mørke skov

En af de særlige ting ved Viking og de to scenariemoduler, der blev udgivet sammen med det, er at forsideillustrationerne er tegninger foretaget af Peter Madsen kendt fra Valhalla tegneserien. En anden særlig ting ved Viking er, at det tilstræbte at være et historisk rollespil uden overnaturlige elementer eller at plante vikingerne i et fantasy univers.

Du kan høre lidt om Viking i Lænestolsrollespils interview med Malik Hyltoft, der er en af medforfatterne: lyt til interviewet.

Viking er ikke noget, jeg har spillet i 30 år, men det er sammen med D&D basic noget af det allerførste rollespil, jeg spillede, og det har jeg derfor særlige erindringer om. Bøgerne er at finde i mit bibliotek, og der er siden kommet en illustration til af Peter Madsen.

Nu har du også muligheden for at spille Viking. Det er både et blik tilbage i rollespillets historie, og det er en anderledes spiloplevelse, hvor udfordringerne ikke handler om at tampe orker og røve drageskatte, men om udfordringer og konflikter i middelalderens Skandinavien.

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

3 kommentarer til “Rollespillet Viking – en dansk klassiker er online

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: