Ny nordisk Dungeons & Dragons: Potions og trylledrikke

Ny nordisk Dungeons & Dragons har tidligere kigget på designet af dungeons i en ny let, lys stil indrettet med træmøbler i bøgetræ. Denne gang gælder det imidlertid trylledrikke.

Ny nordisk trylledrikke er trylledrikke lavet med fokus på smag og magiske effekter, og det er en tilbagevenden til glemte sorter og urter og til gamle alkymistiske arbejdsmetoder. Ny nordisk trylledrikke er blevet populært blandt eventyrere overalt i norden. Egnsdrikke, regionale droger og nationale trylledrikstraditioner gør en tilbagekomst, og de kan findes som en del af skatte i moderne, velassorterede dungeons.

Havtornedrik

Den søde drik med et lifligt strejf af havtorn og mild duft af anis er brygget af Nordens tolv hekse på de kølsterske nætter. Effekt: Den fortryllede drik giver den drikkende en salig smagsoplevelse, som lader den drikkende i stand til at flyve så længe den salige tilstand varer.

Skvalderkålsdroge

Fra flasken kommer først en skarp duft,så en duft af frisk forårsmuld fra den cremede trylledrik frembragt Grødums magikere. Når drikken er nedsvælget, opnås en fantastisk sangstemme, som varer ved, indtil væske indtages. Effekt: Drikken giver fordel på alle sangbaserede tests og angreb, indtil man indtager væske.

Løvstikke-tryllevin

Sammen med en smag af ristede myrer mikses de lange grønne tråde af frejdig bitterhed, som kun Gamagers tryllebryggere kan sammensætte den. Effekt: Den drikkende får et lyst sind og ser positivt på sine omgivelser, og ting, der kigges på inden for 10 meter lyser op, som blev de udsat for en Light Cantrip. Effekten varer indtil solopgang.

Ramsløgstinktur

En bastant grøn smag hvirvler omkring i den lilla væske sammen med rabarber brændt til kul. Troldkarlen fra Bræsk har mikset tinkturen. Effekt: Den drikkende mister ethvert behov for at spise og drikke, og vedkommende kan ikke skades eller dø af sult eller tørst. Så længe effekten er pågående, kan man ikke få hit point igen ved short rests eller long rests. Effekten varer ved, indtil man spiser et måltid.

Kørveltrylledrik

Når flasken åbnes, rejser sig et kalejdoskop af grønne dufte centreret omkring kørvel, og når resten af miksturen nedsvælges, følger en smag af by-gotto. Trylledrikken er rørt sammen af heksemestrene fra Nomakiinium. Effekt: Den drikkende får grønne tommelfingre, og når en grøn tommelfinger stikkes i jorden ved en plante, begynder planten at gro og vokse, og på et minut er planten vokset, som var der gået en måned. Trylledrikkens effekt varer, indtil der spises eller drikkes noget andet.

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: