Han Duo rollespiller Sværd & trolddom

Podcasten Han Duo har to spinoffs – og her krydser de hinanden: Han Duo præsenterer Sværd & trolddom møder Han Duo rollespiller – og det er der kommet en let fjollet og underholdende spiloplevelse ud af, som du kan lytte med på. Find Han Duo rollespiller Sværd & trolddom her:

Spilbøgerne Sværd & trolddom blev i 1987 suppleret med bogen Sværd & trolddom: Lav dine egne eventyr, som gav en måde at spille Sværd & trolddom som rollespil. Reglerne er de samme omtrent, som i spilbøgerne, men nu er det en spilleder, og hver spiller har sine egen karakter, og man er ikke længere begrænset til de valgmuligheder, som bogen udstikker.

Vi har derfor sat os for med Han Duo rollespiller (hvor der tidligere er blevet spillet Call of Cthulhu, Cyberpunk RED og Aliens) at spille det første af eventyrerne fra Lav dine egne eventyr. Det er kommet i hus via en kickstarter, hvor lytterne har gjort det muligt at for os at skabe projektet, og gruppen er som altid Maria Månsson, Han Duo-værterne og undertegnede.

Bogen er skrevet af Steve Jackson (ikke at forveksle med amerikaneren Steve Jackson, kendt for GURPS og Munchkin), og det er sjovt at sammenligne scenariet med blandt andet Troldmanden fra Ildbjerget, den første Sværd & trolddom, der blev udgivet, og for eksempel det eventyr, som Steve brugte til at introducere og forklare rollespil med i en artikel fra 1976 – En dungeon fra 1976 – da der er tilbagevende motiver og elementer helt tilbage fra 1976, som optræder igen i Fighting Fantasy – The Introductory Role-playing Game fra 1984, som i 1987 bliver til Lav dine egne eventyr. Senere kom bogen Tyven med de tusind tricks, som udvider reglerne og kommer med helt nye eventyr, men det bliver en anden snak.

Derudover så er det en mere løssluppen omgang rollespil, da de corny elementer i Sværd & trolddom-eventyret gør det svært ikke at spille med et smil på læben, og nogle gange løber fantasien og det absurde af sted med spillerne, og det har skabt den nok mest fjollede sæson fra Han Duo rollespiller.

I andre nyheder har Steve Jacksons meddesigner, Ian Livingstone, fået hæderstitlen knight: Also knighted are fantasy author, Games Workshop co-founder and video game entrepreneur Ian Livingstone for services to the online gaming industry (BBC).

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: