Kickstarter – status for vinter/forår 2022

Lige pludselig er der gået næsten trekvart år siden jeg sidst lavede en status over mine kickstartere. Der er kommet flere ting ind, og dem tager vi et kig på, men der er også færre projekter på min kickstarter oversigt.

Ankommet er den flotte og luksuriøse kickstarter-edition af Twilight 2000 fra Fria Ligan. Jeg er gået efter den store flotte udgave med en metalkasse, og det er en imponerende udgivelse, som jeg nok mest har backet for completionist oplevelsen, da jeg har det meste af Free Leagues udgivelser, men også nok må indse, at Twilight 2000 nok er en udgivelse, som ikke drager mig meget. I skrivende stund spillet dertil blevet besynderligt oppe i tiden på en måde, ingen vist ønsker sig.

Fra Free League er også ankommet The One Ring 2nd edition, hvor jeg også er gået efter den store kickstarter-pakke med en luksuriøs udgivelse. Jeg har ikke spillet The One Ring i mange år, men det kribler lidt i fingrene efter at komme i gang igen, og det er et fedt og stemningsfyldt regelsystem.

Dertil er rollespillet Root (baseret på brætspillet af samme navn) fra Magpie Games, som har specialiseret sig i at lave rollespil over Powered by the Apocalypse systemet landet, og det er en flot pakke med kort, stofpose, terninger, bøger, plancher og mere til. Root er også et af de rollespil, hvor det måske var mere nysgerrighed end det var interesse for at spille det, som drev mig til at backe det på kickstarter. Hvonår det kommer på bordet er uvist.

I mellem rollespillene er tegneserien Satankulten på Anholt også dukket op, og det er en sjov undergrundsudgivelse over et af dansk pop-okkulturs særeste fænomener, så måtte jeg have den med, og særligt da samme forlag også lavede en tegneserie-antologi over Lovecraft noveller.

På brætspilsfronten er anden halvdel af min Nemesis-kickstarter ankommet, og jeg har nu en stabel Nemesis: Lockdown stående, fordi med grundspil og udvidelser så udgør det en hel stabel (og stablet med Nemesis, Etherfields og Tainted Grail bliver det en ret høj stabel). Nu afventer jeg blot Second Wave af Etherfields, som langsomt nærmer sig.

I horisonten venter de to næste Free League kickstartere, Forbidden Lands III: Book of Beasts and The Bloodmarch, og Vaesen II: Mythic Britain and Ireland. Free League leverer altid, så der er jeg ikke bekymret for, om tingene ankommer, og PDF’erne af Mythic Britain and Ireland er blevet fremsendt. Forsinket med seks år er desværre Marmoreal Tomb, som Troll Lord Games har overtaget udgivelsen af, og de har sørget for at PDFer er blevet fremsendt, og at en fysisk udgave også bliver produceret. Inden for brætspil er det kun The 7th Citadel og Stellaris – Infinite Legacy, som venter forude, og de bliver nok forsinket som alle andre projekter, men endnu er der at se frem til dem.

Min kickstarter-liste er indsnævret stødt. Til dels har ændrede regler for moms fået mig til at stoppe op og afvente, hvordan kickstarter-projekterne vil håndtere det, og til dels har øgede fragtafgifter sat en dæmper på det, men nok mest af alt, så har jeg mange brætspil, og behovet for at backe flere er nedadgående. Mange af titlerne kommer i handelen alligevel, og muligvis får man ikke alle de fede udvidelser med, men de er kun rigtig noget værd, hvis man får spillet spillet så meget, at der er tid til at tage udvidelserne i brug. På rollespilsfronten har der generelt bare ikke været mange spændende kickstartere, og når der nogle, er det ofte fra amerikanske forlag, som enten ikke sender til Europa, eller som hverken forstår sig på fragt eller told eller moms, og derfor sender deres projekter af sted på urimeligt dyre måder.

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

5 kommentarer til “Kickstarter – status for vinter/forår 2022

 1. Twilight 2000 virker veldesignet, men ja, nostalgien var heller ikke nok til at trække mig ind, så det ryger til salg. The One Ring glæder jeg mig virkelig til at læse. Root har jeg læst, og det er godt (interesserede: se også Henrik Dithmers blog).
  Jeg venter på Ironsworn: Starforged, a|state, Call of Cthulhu Classic og Solemn Vale (og mere Vaesen). Brætspil er røget helt ud, for jeg får ikke spillet nok. Plus af de samme praktisk/økonomiske årsager som du angiver. Derudover var jeg stærkt bekymret over Kickstarters støtte til NFTs, men efter kritik har de backtracket lidt, dog ikke helt.

  Like

 2. Root ser også spændende ud, og Henriks tanker er ganske spændende.
  Du har mange spændende rollespil på din liste. CoC Classic var en af dem, hvor jeg besluttede mig for at vente på en retail udgave. De har jeg ikke haft kigget så grundigt på, selvom Solemn Vale ser intenst og fedt ud.
  NFT’er-problematikken faldt lidt af min radar igen, da problematikken blussede op på et tidspunkt, hvor der alligevel ikke var noget, jeg backede (udover en Fria Ligan, som alligevel ikke havde en chance for at reagere på KS’ nyhed), og der siden ikke har været noget, der fængede min interesse nok til at tage deres NFT planer til overvejelse. Heldigvis er der kommet nye platforme som Gamefound, så med en smule held bliver der plads til at vælge udenom.

  Like

 3. Fed gennemgang, tak for den Morten!

  Jeg er vist grundlæggende set hoppet af at backe rollespil på Kickstarter, men der har heller ikke været noget her for nyligt som virkelig har sagt mig så meget. Hvis de får lavet en bog til 1800-tals Frankrig, Nederlandene og de tyske stater for Vaesen kunne jeg være interesseret. Men der har bare ikke været noget, hvor jeg tænker “Yes!”. Men lige pt er der ikke så meget udgivet rollespil, som virkelig fanger mig.
  Jeg nåede f.eks. aldrig at spille Twilight 2000, så der var jeg tydeligvis ikke i målgruppen. Jeg har dog fået købt pæne mængder af figurer over Kickstarter, for det er en helt anden størrelse end rollespil og brætspil. Der er flere figurer absolut ikke en dårlig ting 😀

  Jeg kan desuden godt genkende dine tanker ift både fragt, de nye EU-regler for moms og slet og ret for mange spil, som jeg gerne vil have spillet. Jeg ville egentlig gerne spille f.eks. Oath, men det kræver en fast gruppe for at give mening. Men figurerne får jeg faktisk malet. Hvornår jeg får brugt dem er så en anden sag, men jeg hygger mig med malingen indtil da.

  Like

 4. En Vaesen-bog for de regioner kunne være super spændende, men lige nu bliver vi vidst nødt til at skrive den selv. Jeg har i støbeskeen et supplement til at binde Selskabets aktiviteter i Sverige og Nordtyskland sammen.

  Oath er også højt på min liste, og jeg har flere gange været lige ved at samle et eksemplar op, men der kræver en gruppe, som vil spille det fast nogle gange, og lige nu er Legacy spil de eneste ting, jeg får spillet konsekvent.

  Liked by 1 person

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: