Han Duo rollespiller Call of Cthulhu: Sæson 4 – Det sorte spir

Podcasten Han Duo har lanceret sin fjerde sæson, Det sorte spir, hvor de rollespiller Call of Cthulhu. I selskab med Maria Månson og undertegnede spilles der det fjerde scenarie, og denne gang er det scenariet Beyond the Edges, som spilles – men det sker med nogle mindre tweaks.

Hele sæsonen, som er finansieret via en kickstarter, er udgivet på Han Duo rollespiller, hvor de tre foregående sæsoner også kan findes, foruden de andre rollespil, som Han Duo rollespiller. Du finder Han Duo rollespiller Call of Cthulhu her: Sæson 4, episode 1

Beyond the Edges er udgivet i bogen Secrets of San Francisco fra 2006. Vi spiller dog med nogle tweaks, dels for at bygge oven på de hændelser, som vi har bragt i spil i sæson 1, 2 og 3 – for det er rollespils natur, at eventyr og scenarier skal tilpasses til den enkelte spilgruppe, og så fordi elementer i scenariet også skal pege fremad. Med hver sæson har det været en intention at skabe en ny ramme for, hvorfor vore hovedpersoner er kommet ud på eventyr, og sæson 4 byder således på sin egen ramme, men en, som spontant blev introduceret i sæson 3. Scenariet har været drilsk at få i hus. Dels fordi det er et længere scenarie end de foregående, og dels fordi med Corona i baggrunden var vi af sikkerhedsmæssige hensyn var nødt til at sætte pause på en optagelse, så der pludselig gik længere tid mellem optagelserne.

Strukturmæssigt er scenariet noget anderledes end de tidligere, vi har spillet. Vi er skiftet fra scenariedesign med rødder i 80erne til til design med rødder i 00’erne, og det giver anden tyngde, og gør scenariet til et større grad af et slowburn-scenarie, hvis forfatter har en klar tematik, som det vil have med i spillet.

En fornøjelse ved spillet var den måde, som terninger var med til at sende scenariet i uforudsete retninger. Der er f.eks. en fumble i episode 5, som påvirker spillet på en ret sjov måde, og den udspringer af en næsten tilfældig beslutning foretaget i episode 1 (og som jeg ellers syntes godt om, da jeg kunne se, hvordan den beslutning ville kunne påvirke finalen, i det scenarieteksten faktisk ligger op til, at man gør brug af det … men sådan ville terningerne det ikke; og så vagt må jeg hellere holde det for ikke at spoile noget). Derudover planter jeg små sproglige detaljer her og der, nogle mere vage end andre, men de er ikke tilfældige.

Flittige læsere af Lovecraft vil desuden genkende et par litterære hentydninger i scenariet, og hvis man er nysgerrig, kan det anbefales at læse novellen The Haunter of the Dark og The Statement of Randolph Carter. Erfarne Call of Cthulhu rollespillere vil muligvis også genkende en reference til scenariet Paper Chase senest genoptrykt i Call of Cthulhu 7th edition Starter Set.

Sæsonen er klippet af Anders Due-Boje. Introspeak: Marie Campion. Grafik af Allan Torning. Illustration: Justine Matteon.

Tidligere har vi spillet Edge of Darkness (sæson 1), Mr. Corbitt (sæson 2) og The Case (sæson 3).

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: