Første advent: Rollespilsekstremisme og profeten R-Olle

Det er advent, og traditionen tro, skal der være en nedtælling til julen med en særlig serie af indlæg, der lanceres de sidste fire søndage op mod julen. I år er det en opfølger til emnet ‘Acediceli – de rollespilssuveræne‘, og hen over de næste fire søndage kigges der nærmere på fladbordsrullere, Deep Game Referees, Common Rules spillere, grundregel spillere, Anti-Voksere og lignende emner beslægtet med suveræne rollespillere.

Siden nedlukningen af rollesspilstræfs, spilbutikker og terningskoler grundet Ludus Pesten, som spredte sig fra terning til terning, fra rollespilsminiature til rollespilsminiature og fra regelbog til regelbog, har der været en kraftig opblomstring inden for rollespilsekstremisme godt understøttet af de ludonarrative medier. Det er denne rollespilsekstremisme, som de fire søndage i advent kigger nærmere på.

R-Olle – Rollespilsekstremisternes profet

Allerede inden nedlukningen var den anonyme R-Olle aktiv på de ludonarrative medier. Vedkommende var kendt for at trolle på de sociale medier og komme med kryptiske udsagn om korruption inden for organiseret rollespil.

R-Olle kommuikerer via profetiske memer, som dennes tilhængere betragter, som både udsagn om kommende begivenheder og som dokumentation for Deep Game Referees‘ korruption. For dem er tolkningen, at enten siger det profetiske meme noget sandt lige nu, og hvis det ikke gør det, er det en profeti om en kommende sandhed. De profetiske memer kan derfor aldrig tage fejl.

Det er derfor i konspirationskredse almindeligt at følge profeten R-Olle, som på sociale medier og træfs på rollespilsconner promoverer en forestilling om, at der er en hemmelig cabal af Deep Game Referees, som kontrollerer scenarier og kampagner i Organized Play og på conner. Her træffer DGR afgørelser og skriver scenarier uden at stå til ansvar for det offentlige spilstyre. Anklager mod denne ikke-eksisterende hemmelige orden af spilledere kommer fra spillere, som ikke mener at scenarierne gik nok XP eller Loot, eller fra spillere, som har mistet deres karakterer i fælder, og de får opbakning fra R-Olles propaganda.

I forlængelse af ovenstående tankegang mener R-Olle og dennes tilhængere, at hver gang, der finder et TPK sted, er der tale om en False Game Operation, som Deep Game Referees vil benytte til at begrunde yderligere stramninger i Organized Play, og i værste fald fratage folk deres ret til selv at rulle deres terninger. Et typisk fjendebillede er forestillingen om indførelsen af tvungen brug af dice towers (terningtårne), og selvom der aldrig har været tiltag i denne retning, så er det en våd drøm blandt mange rollespilsekstremister, at dette bliver indført, så de kan udstille sig selv som oprørske selvrullere, og man finder derfor også mange Frirullere blandt R-Olles følgere.

En yndet praksis blandt R-Olle tilhængere er at identificere spilledere, con-arrangører, scenarieforfattere og Organized Play ansvarlige som medlemmer af Deep Game Referees. Det gør de ved at studere fotos af folk, hvor de holder med håndbevægelser i forbindelse med terningkast. Det er tilhængernes overbevisning, at medlemmer af Deep Game Referees konstant signalerer deres tilhørsforhold gennem måden, de kaster deres terninger på – og ved at de bruger terninger, som er røde, eller en afart af rød, eller på nogen måde, kan tolkes som beslægtet med rød (således medregnes f.eks. de sorte terninger fra Vampire: The Masquerade, da det handler om at drikke blod, og blod er rødt). Det er endnu ikke lykkedes at tage et foto af en terningkastende con-arrangør, spilleder, scenarieforfatter eller Organized Play ansvarlig uden at denne kunne identificeres som Deep Game Referee.

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

2 kommentarer til “Første advent: Rollespilsekstremisme og profeten R-Olle

  1. Det er skræmmende læsning! Det er sgu modigt at nogen tager karakterarket fra munden og taler som stod de i en zone of truth.

    Men hvad hulen gør man når alle spidserne er en del DGF? Kan man melde sig ud ved at skrive på de ludonarrative medier at man ikke længere betragter sig som medlem af landsforeningen? Og kan man spille helt udenfor organized play?

    Jeg glæder mig til næste del så jeg kan få svar på flere af mine spørgsmål!

    Liked by 1 person

  2. Det er et interessant faktum at spillere af Shadowrun og andre bucket-of-dice systemer tilsyneladende ikke længere optræder i Organized Play. Er de blevet ostraceret af DGR?

    Like

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: