Acediceli – de rollespilssuveræne

En ny bevægelse har set dagens lys i rollespilsdanmark. De anerkender ikke DMs afgørelser, mener at regelbøgerne fra Wizards ikke er valide og at 5E udsender farlig stråling, som ødelægger deres terningkast. De kalder sig Acediceli, og de er en dansk gren af den amerikanske rollespilssuverænitetsbevægelse.

De spritter ikke deres terninger af, og de mener at 5E forstyrrer deres terningkast. Blandt deres medlemmer hører man ofte at 5E bøgerne shedder på deres terninger og at 5E bøgerne udsender stråling som kontrollerer resultaterne af deres terningkast. For andre er bekymringen de såkaldte Dicetrails, som hænger i luften over nymalede minier, og som de frygter vil påvirke terninger til middelmådige terningkast.

“Treasure Types er den største forbrydelse mod spillerne. Stop med at acceptere 5E Treasure Types.” Sådan lyder det på Acedicelis hjemmeside. Deres formål er at befri de indfødte rollespilskarakterer fra besættelsesmagten Forgotten Realms Official Campaign Setting, som de mener er en udenlandsk virksomhed, og Organized Play, Adventurers League og rollespilsconner ser de også virksomheder, og karaktererne er ‘slaver’ af disse virksomheder. De kæmper for at få karaktererne tilbage i den oprindelige Forgotten Realms verden, Forgotten Realms Campaign Set, hvor de kan være frie og levende karakterer. Medlemmerne beskriver sig selv som frie og suveræne rollespillere, som ikke er underlagt Wizards’ GMs terningkast.

Den danske repræsentant for bevægelsen er Andreas Kabs, der efter at have mistet en karakter med over en million XP, var begyndt at spille med i en konspirationsrollespilskampagne hos Mats Spalsig, og det des dybere hans karakter dykkede ned i konspirationsteorierne des vildere blev det, og da de en spilgang fandt ud af at tempelridder illuminatien ofrede spædbørn i de hemmelige stjernekamre under Bornholms rundkirker, kunne han ligesom Mats ikke lade være med at tænke over, at der måtte noget om det. Da han en sen nat i sin dagligstue udførte en bøn, han havde fundet på Twitch, bønnen DuYu Ohn Ri Surge, stod svaret for ham i mørket, og han måtte stifte den danske gren af Acediceli.

Andreas Kabs har to gange haft et sammenstød med arrangørerne af Adventurers League. Den ene gang, da han ville spille med sine egne acediceli terninger, hvor han fik at vide, at han enten måtte forlade bordet eller spille med de terninger, som blev stillet ham til rådighed, og den anden gang, hvor han ikke ville anerkende, at spillederen placerede skatte i scenariet ud fra D&D 5th edition bøgerne, og han derfor begyndte at rulle på sine egne acediceli skattefordelingsregler. Her blev udvist, da han forlangte at omskrive spilleders scenarie til at rumme de nye skatte, han havde rullet sig frem til.

Acediceli udsteder i dag deres egne karakterark, og når en karakters stats er overført fra The D&D corporation til acediceli arket er karakteren en fri og levende karakter, der ikke er underlagt afgørelser truffet af D&D dungeon masters. Acediceli tager 5000.- for at overføre karakteren fra det ene ark til det andet. Nu er karakteren kun underlagt Den naturlige rollespilslov.
Blandt amerikanske rollespilssuveræne er det ikke usædvanligt at se dem udstede deres egne terninger, hvor de 20-sidede ikke har en 1’er men to 20ere, og der er flere sager, hvor konfrontation mellem de rollespilssuveræne og convention GMs er resulteret i TPK. I Danmark har der været enkelte tilfælde af acediceli, som har haft udstedt deres egen terninger.

De er associeret med Frirullerne, som mener de ikke er underlagt de lokale rollespilsgruppers regler. Ved 5e borde påstår de at de spiller efter de maritime D&D regler, og derfor ikke skal følge spilleders afgørelser. De britiske rollespilssuveræne henviser typisk til Carta Chaos, som blev udstedt i tidernes morgen af The Games Workshoppe, selvom kritikere påpeger at de regler kun er gældende for baroner i Warhammer fantasy 1st edition settingen. I Danmark er der udsprunget en anden bevægelse, som er De sorte terningposer. Det er rollespillere, som skjuler deres terninger i prominente sorte terningposer, som de bærer åbent. Bevægelsen har særlig været aktive de sidste par år med demoer foran spilfirmaer for en genåbning af de danske spiltræfs og -conner. Senest har de truet med at lave blokader med minier foran dungeon-indgangene ved organized play bordene. Blokaderne er også omtalt som mini-konvojer, da talskvinden Jætte Morgenstjerne har erklæret, at de vil 3D printe et optog af 50000 rollespilsfigurer til at blokere spilborde med, lige så snart nogen vil låne dem en 3D printer.

Landsforeningen for rollespil forholder sig kritisk til Acediceli og lignende bevægelser og har udtalt sig, at deres overbevisninger ikke har gang på jord, men hvad de vælger at spille i privaten, skal stå dem frit for.

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

5 kommentarer til “Acediceli – de rollespilssuveræne

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: