Tredje advent: Rollespilsekstremisme og Anti-Voksere

Det er tredje advent, og serien om rollespilsekstremisme er nået til Anti-Voksere. Første advent dækkede profeten R-Olle, anden advent omhandlede grundregelspillere og Common Rules Character Sheets. Det udspringer alt sammen af indlægget Acediceli – de rollespilssuveræne. I dag er turen kommet til Anti-Voksere.

Anti-Voksere

Der har længe eksisteret Anti-Voksere i en eller anden form, men under Ludus Pesten fik de understøttet af ludonarrativ propaganda en stor fremvækst. I deres seneste iteration er, at de overbevist om, at det hele handler om at Big Dice er ude på at ødelægge deres terninger, så de er nødt til at købe flere.

Anti-Voksere er rollespilsekstremister, er kendt gennem deres højlydte modstand mod at vokse terninger. De nægter at vokse deres terninger med voks eller at spille med voksede terninger. Deres mistro er en del af en større pakke af forestillinger af trusler mod deres terninger og terningkast. De er således også modstandere af afspritning af terninger, og det er almindeligt at finde modstand mod 5E, som de mener har en udstråling, der ødelægger terningkast. Ligeledes finder man forestillinger om Dicetrails, som værende en skadelig dunst, der hænger over minier og resulterer i middelmådige terningkast. Anti-Voksere findes ofte blandt Frirullere og Rollespilssuveræne, og tilsvarende blandt Fladbordsrullere.

En prominent anti-vokser er Pernille Brandtoft, der er kendt på de sociale medier for sin modstand mod enhver form for rengøring og vedligeholdelse af terninger. Ifølge hende er smuds på terninger en naturlig del af terningerne. Før Pernille blev en prominent stemme i Anti-Vokser bevægelsen, var hun en kendt turneringsrollespiller, som fra 1988 til 1997 var højt rangerende i Viking-Cons turneringer. I 1998 fik hun frataget sine titler efter, at Landsforeningen for Larp & Rollespil (LLR) vurderede, at hun havde snydt i flere turneringer – ikke med vægtede terninger men med ‘ubalancerede’ terninger, hvor små justeringer forårsaget af urenheder påvirkede terningernes udfald. ‘Harmløst snavs’ kaldte hun det i sin pressemeddelelse, hvor hun tog afstand fra afgørelsen, og ‘af egen fri vilje’ forlod det danske turneringsmiljø. Året efter i 1999 blev hun nægtet adgang til det tyske rollespilsforbunds forårsturnering i Hamburg, da hendes terninger ikke bestod en inspektion. Efterfølgende forsvandt hun ud af rollespilsturneringsmiljøet. I 2010’erne vendte Pernille tilbage på den danske scene som Anti-Vokser. Hun lever nu af at holde kurser, hvor hun krammer terninger for bedre udfald, vejleder i at undgå den dårlige indflydelse fra 5E og promoverer alternativer til voksning af terninger. Hun har de sidste to-tre år opnået fornyet opmærksomhed ved at omgås frirullere og grundregel-spillere.

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: