Anden advent: Rollespilsekstremisme og Grundregelspillere

Det er anden advent, og nedtællingen til jul fortsætter med endnu et indlæg i serien om konspirationsekstremisme i rollespil. Første advent omhandlede profeten R-Olle, og det udsprang af et indlæg om ‘Acediceli – De rollespilssuveræne‘.

Grundregelspillere

En klassisk gruppe af ekstremister er frirullerne, der blev dækket i indlægget om de rollespilssuveræne, og de er en gruppe af ekstremistiske rollespillere, som fornægter alt, hvad der sker under Dungeons & Dragons’ paraply. Deres argumenter er mudrede, men generelt sker det ud fra en forestilling om at D&D 5E spilles efter de maritime rollespilsregler, mens de selv er frie terningkastere eller frirullere.

Ved siden af frirullerne, er der en anden yderligt spillende gruppe, grundregel-spillerne, som mener, at deres rollespilskampagner er ufrie, idet de underliggende D&D grundregler fortsat gør Gary Gygax og Dave Arneson til konger over spillernes karakterer, og alle spilledere tjener Dave og Gary frem for spillerne. Forestillingen implicerer, at den nuværende version af D&D, 5th edition, er styret af det oprindelige regelsæt fra ’74, og at alle rollespilskampagner er underlagt Dave og Gary oprindelige rollespilskampagner.

Grundregel spillerne finder et vist fodslag med den amerikanske rollespilsekstremisme kendt under Judas’ genoprettede republik, hvis tanker også finder fans blandt grundregel spillerne. Judas’ genoprettede republik er repræsenteret ved Judas, der i lighed med profeten R-Olle, sender nyhedsbreve med kryptiske referencer, som fansne afkoder. For Judas’ vedkommende handler det om, at der udspiller sig en skjult rollespilskampagne, hvor militante spillere og deres oprørske spilledere er ved at udrydde magtstrukturerne i det Deep Game Referees‘ Gary og Dave-styrede rollespil. Uge efter uge fortæller nyhedsbrevene om, hvordan Adventures League Organized Play er blevet invaderet af de militante rollespillere, der henretter NPC’ere, der har tjent Deep Game Referees, og derefter bliver de erstattet af dobbeltgængere, indtil alle Deep Game Referees‘ scenarier er gennemspillede, og kampagnerne er frie. Når den hemmelige kamp er vundet, vil de oprørske rollespillere afsløre sig, alle vil blive frie, modtage 1000000 kvante-XP og gratis healing resten af deres kampagner. Ind til det sker kan grundregel spillerne så følge den hemmelige kamp gennem de kryptiske nyhedsbreve.

Grundregel spillerne er en generelt en ‘passiv’ gruppe, idet de hovedsageligt sidder og venter på, at den såkaldte hemmelige kampagne er blevet udspillet. De kan genkendes på den måde, de jubler og frydes hver gang, der kommer et nyt nyhedsbrev, der fortæller om, hvilke NPCere, som nu er blevet henrettet, og hvor tæt man er på at udbetale 1000000 kvante-XP til alle. Dog kan grundregel spillere skabe problemer ved spilleborde, da de ofte benytter Common Rules Character Sheets.

Common Rules Character Sheets

Common Rules Character Sheets er karakterark udstedt af spilgrupperinger som Acediceli, Frirullere og Common Rules Games Court. Fælles for dem er at de mener, at karakterer udfyldt på Common Rules Character Sheets ikke er underlagt afgørelser truffet af D&D Dungeon Masters, da disse repræsenterer The D&D Corporation, og karakterer på Common Rules Character Sheets er levende, ægte karakterer, som kun spiller efter Den naturlige rollespilslov. Kenny Nissen er en konfrontatorisk medlem af Acediceli, som er kendt for at dele Common Rules Character Sheets ud ved indgangen til rollespilsconner. Ved Con2s træf i 2018 blev Kenny ført bort af myndighederne efter at han i en spilblok var trængt ind til scenariet Dronningens ankomst (et D&D 5e scenarie designet af D&D Organized Play eller ifølge Kenny Nissen af Deep Game Referees), hvor han råbte af samtlige spilledere, at de var skyld i overdødelighed blandt karakterer, som efterfølgende blev ofret til øglefolkets dronning. Arrangørerne havde advaret ham med bortvisning.

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: