Kickstarter – status vinteren 2022

I den jævnlige serie om kickstartere er det tid til at kigge på, hvad der er kommet ind ad døren. Denne gang er det en flok, der er kommet i tide til juleferien.

Jagten på en halv hyldemeter Fading Suns er sat ind. Seneste forsendelse bidrager godt.

Ikke alle kickstartere er brætspil eller rollespil, og efteråret begyndte med ankomsten af en urtepottedims, men mere relevant er decembers ankomst af en ‘dobbelt kickstarter’, nemlig Fading Suns 4: Lost Worlds som inkluderede forgængeren Fading Suns 4: Vuldrok Space. For bedre at kunne få timed udgivelsen af deres anden og tredje kickstarter til Fading Suns 4th edition, valgte Ulisses at samsende produkterne, så hvis man først hoppede på tredje projekt, kunne man få andet projekt med i samme ombæring. På den måde er min samling af Fading Suns bøger vokset pludseligt til en større stak, og drømmen om at spille Fading Suns er vokset markant – særligt da der nu foreligger to nye regelsystemer – 4th edition og en officielt anerkendt fan-baseret forenklet udgave af 4th edition – så er det mere tilgængeligt, og mere Fading Suns synes reelt.

Fra Free League er kommet den næste store licenstitel over Year 0 Engine, og det er Blade Runner, og jeg er spændt på at se, hvad systemet kan – og hvor afhængigt det er at de bilag, der følger med til scenarierne og om der kommer en kampagne, som der kom det til deres Alien rollespil. Udgivelsen er i alle fald flot og stemningsfyldt.

Starter Set, grundbog, GM skærm – og så skal der efterforskes androider i den nære fremtid.

Af kommende projekter fra Free League er der den tredje Forbidden Lands kickstarter, Book of Beasts og The Bloodmarch, og Dragon Bane eller Drakar och demoner. Førstnævnte er forsinket, og sidstnævnte er sat til efteråret 2023, men der er allerede udsendt digitale materialer til dem begge. Næste store udgivelse fra Free League er vist ikke via kickstarter, og det er en Year 0 Engine over The Walking Dead tv-serierne, og for første gang et Year 0 Engine spil, som ikke siger mig noget.

På kickstarterfronten er der også Marmoreal Tomb, som er kommet en PDF og et skridt tættere på at være komplet siden sidst. Det er mange år forsinket, men muligvis bliver 2023 året, hvor det udkommer.

På brætspilsfronten er der Stellaris, 7th Citadel og Tainted Grail 2. Der er nogle forsinkelser i processen, men ikke noget som ikke er at forvente med brætspil på kickstarter. Forhåbentlig lander de i 2023.

Mere er der ikke på min kickstarterliste, som er begyndt at svinde mere og mere ind.

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

One thought on “Kickstarter – status vinteren 2022

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: