[Delta Green] Epilog – anden del: Kampagnens løse tråde

Her er anden del af epilogen. Det skal ikke kun handle om måderne, vi spillede på, men også om de par ting, der står uafklarede tilbage, så dem tager vi i dette indlæg.

Hvor slutter kampagnen?

Det lå alle dage i kampagnen, at det handler om menneskers forfald i mødet med Cthulhu Mythossen. At man går under, selvom man kæmper den gode kamp. Vi viste derfor, at kampagnen ville slutte på et tidspunkt, når der var karakterer nok fra den oprindelige besætning, som var borte. Kampen fortsætter, Delta Green fortsætter, men på et tidspunkt ville udskiftningen i spilpersonerne være så stor, at vi var fra langt fra den oprindelige gruppe til, at der var den store investering i karaktererne tilbage. Vi sluttede derfor på et godt tidspunkt. Vi kunne have kørt en episode eller to mere, men det skulle mest af alt være for at se, hvorledes verden så ud efter agent Tarek og agent Trevors endeligt.

Mændene i sort og UFOerne

Her kommer en generel spoiler for Delta Green-universet, så det er skjult:

De grå, som var 90’ernes store rumvæsen, er bioroids skabt af Mi-go for at studere menneskeheden i dens sidste tid, inden verden går under (som den jo var med årtusindeskiftet inden for rækkevidde). MI-goerne plantede De Grå og deres rumskibe rundt om. Første gang var den famøse episode ved Area 51, hvor Mi-goerne styrtede en UFO.

Med tiden indgik en gruppe militærfolk en pagt med De grå. Mod at militæret dækkede over De gårs eksperimenter på mennesker, fik man til gengæld “kogebogen”, som rummede en masse teknologi, som endnu var ukendt af mennesket. Bogen skulle afkodes, og den rummede en del fælder, så det har taget årtier at afkode den. Således blev Majestic-12 dannet, og deres håndlangere er Mændene i sort, og MJ-12 er Delta Greens arvefjende. Der er en skjult kamp mellem de to hemmelige sammensværgelser af militærfolk og efterretningsagenter.

Den oprindelige trussel var Mændene i sort blev stille og roligt forskudt i kampagnen fra flokke af mystiske fjendtlige agenter til et helt system af firmaer og tjenester, der havde et utal af krigsveteraner i sin tjeneste, og de fleste uvidende, men en række var blevet eksperimenteret med med biomasse høstet fra Shoggoths.

Truslen fra denne vinkel skiftede form gennem kampagnen i takt med at den udviklede sig fra mænd i sort, der ryddede op i 30 år gamle sager, til deres nuværende eksperimenter med opbygning af hybridsoldater. En del af dette projekt krydsede over i historien om Riley Wenzel.

Folder i tiden og teknotroldmanden fra Tindalos

Fra fremtiden, hvor alting er kaos, rejser eller flygter en mand bagud i tid rent mentalt. Han sender sit sind bagud, hvor han lander i en modtagelig ung mand, der er et led i et telepatiprojekt. Sammensmeltningen af de to vækker alle deltagernes telepatiske evner – men det sker ved at løsrive deres sind fra deres kroppe, og langsomt taber de grebet om deres krop og går til grunde, mens den hjernedøde krop dør.

Den rejsende fortæller om sit ophav – og skaber derved det evige tidsrejseparadoks ved, at han instruerer folk i, hvorledes han skal blive til i fremtiden.

Når man krydser tiden risikerer man at få opmærksomheden fra Rovdyrene fra Tindalos, og det skete også for vores rejsende, og han flygtede derfor længere tilbage i tiden – og her slutter hans historie.

Telepatiprojektet blev igangsat af en udløber af ovenstående UFO-sammensværgelse, og der var derfor en sammenhæng mellem tidsrejsemysteriet og mændene i sort.

Det var imidlertid ikke den eneste mærkelige sammenhæng. Tidsfænomenet var også knyttet til de Lloigor, der skjulte sig i bunden af en sø. Desuden var det knyttet til gamle heksekulte i Europa, der var tilbedere af et aspekt af Yog-Sothoth, der overskrider tid og rum. Agent Sherlock var efterkommer af en kult, og hun var af sælsomme årsager genstand for et ritual, der havde spaltet (?) hende ud i forskellige tidslinjer, og en af hende var havnet i den forkerte tidslinje (nemlig agent Sherlock).

Tidsrejsenarko, Tiger-Transit og TchoTcho-kulten

Et tredje overlap med tidsrejser og mændene i sort var Tiger Transit, som oprindeligt var en CIA-facade, der fik sin egen eksistens. TT var knyttet til MJ-12s biomasse-eksperimenter, da den var mellemmand til Sydamerika, hvor den havde kontakter til en dæmonisk fertilitetskult, der ærede Shub-Niggurath (og som vi kun kort så noget til i en tidlig mission).

En ny story arc fik lagt kimen i her, hvor Tiger Transit, TchoTchos og en sydamerikansk fertilitetskult gik sammen om at udvikle stoffer, der rummer vage mentale tidsrejsekapaciteter – men overdoserer man, risikerer man at krydse tidsbarrieren så kraftigt, at man bliver opdaget af et rovdyr fra Tindalos, som kommer efter en.

Alt dette bygger på og er en lettere omskrivning af materialet fra supplementet Delta Green: Count Down.

Vi kom kun lige ind på hele dette plot, som skulle vokse til en omspændende sammensværgelse, som rakte dybt ind i en masse firmaer og institutioner, hvor grådighed havde åbent døre. Det skulle blandt andet ligge grundlaget for mødet med Cult of Transcendence (som er fra bogen Delta Green: Targets of Opportunity).

Kongen i gult

Uafhængigt af de ovenstående tidsrejse-De grå-fertilitetskult-biomasse-kompleks er fænomenet Kongen i gult, som er en slags memetisk invasion, der gennem kulturelle aktiviteter manifesterer sig. At optræde i stykket, at se skuespillet, at fortælle historien, at fortælle historien er alle måder, hvorpå fænomenet skabes, og derfra begynder dets transformation af virkeligheden. Det memetiske komponent bliver til virkelighed på en måde, som overskrider almindelige memers indflydelse, idet det her vitterligt transformerer verden og ændrer selv på naturlovene.

Agent Tarek var med sin store indsigt i Kongen i gult ved selv at blive en bærer af den memetiske virus, uanset om han var immun over for den virale indflydelse eller ej.

Nazister

En helt tredje (fjerde? femte?) kategori er nazisterne. Fra Ahnenerbe-projektet havde nogle nazister tilegnet sig okkulte værker og trolddom, og de nazi-regimet faldt flygtede de til Sydamerika, hvor de gemmer sig endnu. Dette er igen hentet fra DG-bøgerne, og det var en sidste story arc, som blev introduceret i kampagnen.

I første scenarie (og eneste) så vi en anelse til dem. Det handlede om de okkulte nazisters forsøg på at rekruttere moderne nazi-sympatisører ved at komme med bevismateriale på, at der endnu fandtes gammelnazister fra Krigens tid, og at disse rådede over remedier til at genrejse nazi-regimet. Det første scenarie skulle alene introducere de okkulte nazister for kampagnen. Det næste scenarie med dem, skulle afsløre deres planer med at hverve nynazistiske grupperinger. Dertil skulle deres okkulte kompetencer inden for nekromanti afsløres.

Nordenvinden

I prologen så vi agent Simons tilblivelseshistorie, og han mødte et mystisk vindfænomen, som blev gange blev henvist til i form af sorte fugle, men da han døde blev den historie skrinlagt. Jeg havde ellers planer om at introducere Ithaquas kult via dette fænomen, og at lade DG-agenterne møde den russiske version af DG i en joint mission. I længden skulle det også bringe den russiske emigrant-kult, Skoptsi-kulten, i spil, og det skulle på den lange bane binde an til TchoTcho-kulten.

Havfolket

Kampene mod Deep Ones er nærmest obligatorisk for Delta Green, som blev nærmest grundlagt på baggrund af denne kult.

Deres rolle i kampagnen var mest som enkeltstående monster ligesom ghoulsne og deres tilbedelse af Mordiggian var det. Dog lagdes kimen til en lille ting, som vi dog aldrig brugte til noget, men refererede fra tid til anden til: Agent Snyde kan høres havets kald.

Det lå i kortene, at han var efterkommer af Deep Ones, og at han kunne forvandles til en hybrid, skulle det være. Imidlertid kom vi aldrig ind på denne side af agent Snydes historie. Den havde ikke høj prioritet, og det kun en, som jeg ville introducere, skulle vi afslutte historien om agent Snyde.

Regn af fisk og forsvundne børn

Agenterne havde deres egne mysterier. Nogle fik vi set på, mens andre aldrig rigtig nåede i spil. Oplægget til agent Trevor var en mystisk regn af fisk, som fra tid til anden blev omtalt, men først i sidste episode kom vi rigtig ind på det.

Agent Sherlock havde også et oplæg, som handlede om nogle forsvundne børn, men det blev nærmest forvandlet til at omhandle hende selv.

Bibliotekaren

I anden jule-episode stødte agenterne på en morderisk bogsamler, men den sag blev erstattet af en sag om Kongen i gult. Jeg havde overvejet at re-introducere hende på et tidspunkt, da hun er et menneske besat af en tidsrejsende Great One (med reference til Lovecrafts Shadow Out of Time-historie), og det skulle igen belyse tidsrejseaspektet og fortælle os om Rovdyrene fra Tindalos, og ideen om at flygte ved at rejse mentalt gennem tiden. Det kunne også være, hun bare var en magtgal troldmand, der kunne ting med sine trolddomskræfter – troldmænd har vi mødt nogle stykker af, og de er altid sjove.

Det var vist det? Jeg tror, jeg har fået alle mysterierne med her og afklaret dem.

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: