[Nephilim] Hvad er Nephilim?

Rollespillet Nephilim er begyndt at røre på sig rundt om i krogene – f.eks. hos Thais (samt her) og hos Oliver og hos Thais igen – og det er meget passende, for Nephilim er et millenarisk rollespil, hvis storhedstid var da verden var ved at gå under i 2000. Nu er verden ved at gå under igen til december 2012 (verden blev også idømt undergang af visse kristne i maj 2011 med effekt fra oktober 2011, og visse UFOloger har allerede sat verdens undergang til december 2011 frem for 2012), og så er det passende at se på Nephilim.

Og det er et af mine gamle yndlingsspil, som jeg spillede meget op gennem 90’erne og de første år af 00’erne. Min sidste kampagne stoppede omkring da jeg begyndte at blogge, og gruppen, jeg spillede med, kastede sig over forskellige andre spil. Først kørte vi en periode med Transhuman Space og nu har vi netop kørt Delta Green.

Nephilim er et rollespil rigt på eksotiske udtryk. Karaktererne man spiller er Nephilim, dvs. faldne KaIm, og de er ‘brødre’ til de uhyggelige Selenim. Alle Nephilim består af en sammensætning af de fem elementer (eller de fem Ka), der er refleksioner af solar-Ka, og de har alle en metamorphose med fem karaktertræk, som langsomt forvandler deres simulacrum. Når de ikke besidder et simulcarum er de fanget i deres stasis. Nephilim mestrer de tre store teknikker (Trolddom, Hidkaldelser, Alkymi), samt en række af de mindre teknikker (hermetik, tarot m.fl.), og så er alle nephilim organiseret i stammer, de 22 arcana, som tarotkortene er opkaldt efter. Nephilim kan desuden gennem Ka-Vision se de magiske felter og den solar-Ka, som alle mennesker bærer på, og om nogle mennesker er bevæbnet med Orichalka, metallet fra Atlantis. Selv balancerer nephilim mellem Shouit og Khaiba, som er to yderpunkter i deres eksistens, som de balancerer imellem, mens de stræber efter at transcendere til Agartha.

Som det ovenstående demonstrerer, så er universet i Nephilim rigt på specialiserede betegnelser, som alle spiller en rolle i historien om de udødelige, men faldne, elementarånder, der tager bolig i mennesker og som søger efter transcendens. Det gør de i kamp mod orichalkabevæbnede tempelriddere, elementarmonstre, selenim, elementarkaosset Dragen og hvad der ellers måtte komme i vejen for dem undervejs.

I en lille serie indlæg vil jeg komme ind på, hvad Nephilim er, og hvordan jeg byggede en kampagne op over det. Jeg har tidligere fortalt om løsrevne episoder fra min seneste Nephilim-kampagne, og jeg vil nu prøve at gå i dybden med alt dette.

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

One thought on “[Nephilim] Hvad er Nephilim?

  1. Det bliver virkelig spændende at følge dine indlæg om Nephilim – jeg håber dine indlæg kan hjælpe mig igang med at få introduceret rollespillet i min egen spilgruppe da dette længe har været mit ønske. Godt initiativ!!!

    Like

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: