[Fastaval HelCon] Ruiner i ødemarken

I forbindelse med invitationen til at lave dungeons til Fastaval HelCon stillede Ryan en række opklarende spørgsmål til oplægget, blandt andet nogle som leder i retning af nogen af de motiver, som har inspireret mig.

Hinterlandet er en ødemark, hvor der en gang var en prægtig civilisation. Der er gået tusind år, og levnene over jorden er næsten alle borte. Blandt inspirationen er følgende billeder af Rom i en periode, hvor byen er langt fra sit storslåede ophav, omend stadig beboet. Sammenlignet hermed er Hinterlandet affolket, og langt mere øde.

Roman Ruins in Landscape (reproduktion)

Paul Bril Roman ruins in landscape Oil Painting

Temple of Minerva (Carlo Labruzzi – 1748-1817)

Labruzzi painting, Temple of Minerva

A Capriccio of Roman Ruins

Rome Painting & Sculpture Exhibition, Hermitage Museum, St Petersburg

Det er ikke min tanke, at der skal stikke ruiner frem i samme omfang, som der gjorde det i Rom, men der kan sagtens være steder i Hinterlandet med sådanne ruiner. De fleste andre steder er ruinerne forsvundet, og kun under jorden er der levn.

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

2 kommentarer til “[Fastaval HelCon] Ruiner i ødemarken

  1. Der er virkeligt nogle smukke og inspirerende billeder iblandt. Jeg kan ikke lade være med at fascineres over, hvorledes det må være at gå rundt blandt ruiner, endog leve iblandt så mægtige ruiner af en længst svunden civilisation (det er ikke helt det samme, når de er forvandlet til turistattraktioner, og guider fortæller om datidens verden).
    F.eks. et ret fint billede: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Giovanni_battista_piranesi,_acquedotto_di_nerone,_1740-60.JPG

    Like

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: