[Fastaval HelCon] Ruiner og levn i ødemarken

Hinterlandet er en ødemark, hvor en storslået civilisation i hine dage lå. Nu er landskabet vokset ind over bygningerne, og tiden er gået sin gang. Tusind år er passeret, og de fleste spor er forsvundet fra jordens overflade eller er skjult bag træet og buskads.

I mit forgående HelCon-indlæg viste jeg en række malerier af ruiner i landskabet, som gengiver foregående århundreders billeder af Rom liggende i ruiner efter sin imperiale storhed omkring 1000-1400 år tidligere.

Her er nogle andre motiver, som jeg gerne vil vise. Det er levn fra oldtiden, som stadig findes, og jeg forestiller mig, at der i et hjørne af Hinterlandet stadig kan ses disse ruiner, og følger man sporene efter dem, finder man beboede ruiner, der kan udforskes.

De ældste akvædukter er omkring 2300 år gamle, og nogle af dem har været i brug frem til tidlig moderne tid, og de har restaureret f.eks. i 1500-tallet. Nogle af dem leverede vand til millionbyen Rom, da de blev bygget, men byen svandt ind til sølle 30000 indbyggere, hvilket gav et vidt rum for ruiner (jf. foregående HelCon-indlæg) og overskydende akvædukter, som siden prægede landskabet. Andre er akvædukter fra f.eks. Spanien og Sydfrankrig.

Roman Aqueduct

Segovia Aqueduct

pont du gard

Maro Roman aqueductEn af disse akvædukter fører stadig vand fra fjerne bjerge til Hinterlandet, men de cisterne, som skulle opsamle vandet, og de tusinder af borgere, der skulle bruge vandet er borte. I stedet er opstået en kunstig marsk beboet af frøfolket, som har et tempel, hvor de ærer deres afskyelige frøgud.

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: