[Dungeon Design] Hemmelige kroge (i Hinterlandet)

De fleste mikro-supplementer til Hinterlandet er materialer til spillerne. Det er ting, der giver dem nye klasser (elver, hinterlænding) eller nyt udstyr (sjældne urter), eller det er supplementer, der lader dem gøre ting før scenariet (gøremål ved fæstningen) eller undervejs i scenariet (den døde eventyrer), mens kun nogle få giver spilleder særlige fordele (Generalens ådselslusker f.eks.), og indtil nu har der ikke været mikro-supplementer, der giver dungeondesignere og hulearkitekter særlige fordele, men ikke længere. Her er et supplement til dem, der tegner huler.

Hvad er så en hemmelig krog?

Her er et eksempel fra scenariet Grottekongens grav:

Rum #11: Det skjulte kammer

Døren: Dette kammer befinder sig bag en skjult dør. Døren falder perfekt i med væggene omkring den, og der er ingen tegn i gulvet eller væggen efter den skjulte dør. Døren kræver et sanse-tjek sværhedsgrad 16 at finde. Døren er låst, og nøglen er gået tabt. Låsen kræver et dirketjek 16 at åbne, og døren er tyk og lavet af solid sten, som gør den umulig at nedbryde.

Kammeret: Kammeret er omtrent 3m gange 3m. Der er et tykt lag støv overalt, som snart begynder at hvirle mere og mere op i takt med at rummet udforskes. Gennem det tykke lag støv blinker en enorm stak sølvmønter, der ligger spredt ud på gulvet. Halvt begravet i sølvstykkerne er sølvbægre sat med røde og grønne granater. Oppe under loftet hænger en gammel olielampe i en metalkæde. Der er stadig rester af olie i lampen, nok til 10 minutters lys.

Skatten består af 1200 sølvstykker og 6 sølvbægre (80 sølv stykket). Gemt under alle mønterne er en dværgedaggert (+1 skade mod gobliner og orker).

photo (30)

Men hvad er så en hemmelig krog?

Udover det er en leg med ord over et andet rollespilsudtryk, så er supplementet et eksempel på de meta-regler, man kan designe til Hinterlandet. Supplementet er en kommentar til, hvordan man kan designe, og hvad der er en god ide, og hvad der er en mindre god ide.

Hvilke andre dungeondesign mikro-supplementer vil du gerne se? Hvad er dit bedste tip til huletegnere og dungeondesignere? Hvad er vigtigt for dig i designet af et hulesystem?

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

One thought on “[Dungeon Design] Hemmelige kroge (i Hinterlandet)

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: