Anmeldere: Nyt Monte Cook-scenarie er katastrofalt ringe

Han smider terninger som en killing med åndedrætsbesvær, Monte Cook.

Den amerikanske scenarieskrivers sriftlige præstationer er heller ikke overvældende. Og scenariet, det hårdtpumpede planescapeplot, er umiddelbar forglemmelig.

Kort sagt går det rigtig dårligt for Monte Cook på hans andet scenariealbum, ‘Dead Gods’, der udkom i 1997. I hvert fald hvis man spørger de danske anmeldere.

Ekstra Magasinets Thomas Tripple kalder scenariet for “den sørgelige afslutning på en epoke med et af historiens største rollespilsfænomener”.

– ‘Dead Gods’ er blottet for plot, sammenhæng og ikke mindst meningsfyldte valg, mens ikonets begrænsede verdensbeskrivelser stadig ikke hæver sig over spredte referencer, der får det til at virke helt tragikomisk, at han medvirkede på scenariet til ‘The Modron March’, skriver han i sin anmeldelse, hvor han giver scenariet en stjerne.

En superscenarieforfatter uden kræfter

Polisens anmelder Pernilla Jansen er heller ikke begejstret for den tidligere superscenarieforfatters nyeste scenarie.

– Den rutineprægede skiftevis action og investigation, der præger scenariet, lugter af en superscenarieforfatter, der har mistet narrativerne, skriver hun og tildeler scenariet to hjerter.

Heller ikke rollespilsmagasinet Gaphpha er i sit generøse hjørne over for Monte Cook. Én stjerne får scenariet, der ifølge anmelderen synes som om, Monte Cook har givet op.

– De tekstlige og plotmæssige ligegyldigheder står i kø, og det største aktiv er de nydelige billeder af orcus og dennes små visages i bookletten, skriver Gaphpha.

– Bemærkelsesværdigt u-ringe

Rent skidt står det dog ikke til for Monte Cook. Hos BiT er der anderledes lunkne referencer at spore.

Her giver anmelder Henning Hug ‘Dead Gods’ tre hjerter og mener, at næsten halvdelen af scenariet er “bemærkelsesværdigt u-ringe”.

– Efter et genspil med ‘Tales from the Infinite Stairs’ viser Monte igen, hvorfor det var ham, der inspirerede senere scenarieforfattere og ikke omvendt, skriver han.

(kilde)

Hvis musikanmeldelser var rollespil.

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: