Hinterlandet på Con2: Kæmpens dal

Statue IIIHinterlandet optræder igen på Con2. Her er foromtalen på de tre scenarier, vi byder ind med. Alle tre scenarier udspiller sig i Kæmpens dal, hvor der er flere små ruiner og hulesystemer. I Hinterlandets facebook-gruppe kan du være med til at udvikle Kæmpens dal, lave hulesystemer helt eller delvist og på anden vis bidrage.

Den forgyldte hånd

En hånd af guld! En skattejæger har gjort årets fund. Kravlende mere død end levende ud af vildmarken har hun hjembragt en hånd af det pureste guld.

Ved fæstningen løber rygterne hurtigt. Alle vil gerne gøre et lignende fund, og allerhelst vil de gerne finde resten af den statue, som hånden stammer fra. Skattejægeren siger ingenting, men hun har efterladt sig nogle spor, som bliver gransket inderligt. Ifølge rygterne må skattejægeren have fundet skatten ved en af de ruiner, der ligger nogle få dagsrejser fra Færgelejet. Nu gælder det om at komme først.

Den forgyldte hånd handler om Jagten på Den gyldne hånds skat. Ifølge et skattekort af tvivlsomt ophav er hånden af pureste guld blevet fundet ved en af de ruiner i Kæmpens dal, der er aftegnet på kortet – men hvilken og hvem finder den først? Og hvad med den kæmpe, som siges at vogte området og æde mennesker levende?

Hinterlandet på Con2 er for nysgerrige skattejægere, som er villige til at vove liv og lemmer for fantastiske skatte. I år går turen ikke til et bestemt hulesystem, men lader spillerne vove sig gennem vildmarken til forskellige hulesystemer. Hinterlandet er oldschool fantasy rollespil med enkle regler, som er hurtigt lært. Hinterlandet er også en kæmpe rollespilskampagne for både nye og erfarne – overlever din karakter et scenarie, må du bruge karakteren igen i følgende scenarier. Har du en karakter fra tidligere conner, må du også bruge karakteren.

Statue VLykkens brønd

For nyligt kom en eventyrer hjem efter en mission i ødemarken. Han havde vundet guld og grønne skove, han var mirakuløst blevet helbredt for en frygtelig sygdom, og kort efter hjemkomsten fandt han sin sande kærlighed og blev gift med hende. Det siger rygterne i hvert fald – og måske er der noget om snakken? 

Hvem tør drage til Kæmpens dal for at undersøge sagen? Hvem skal være den næste lykkens pamfilius? Bliver det jer, eller bliver I ædt levende i forsøget?

Lykkens brønd handler om Jagten på Den fortryllede lykkebrønd. Ifølge et gammelt skattekort befinder Lykkens brønd sig et sted i Kæmpens dal – men hvem finder den først? Og hvad med den kæmpe, som siges at vogte området og æde mennesker levende?

Hinterlandet på Con2 er for nysgerrige skattejægere, som er villige til at vove liv og lemmer for fantastiske skatte. I år går turen ikke til et bestemt hulesystem, men lader spillerne vove sig gennem vildmarken til forskellige hulesystemer. Hinterlandet er oldschool fantasy rollespil med enkle regler, som er hurtigt lært. Hinterlandet er også en kæmpe rollespilskampagne for både nye og erfarne – overlever din karakter et scenarie, må du bruge karakteren igen i følgende scenarier. Har du en karakter fra tidligere conner, må du også bruge karakteren.

 

Statue IVRidder Løveskjold

Det siges, at den legendariske ridder Løveskjold blev begravet langt fra land og rige i en egn af Hinterlandet kaldet Kæmpens dal. Her hviler Ridder Løveskjold sammen med de prægtige skatte, som ridderen tog med sig i graven. Det er trange tider ved Fæstningen, hvor Dragens kult overfalder fredelige folk, og ingen længere kan vide sig sikre. Der er brug for en helt, der kan finde Ridder Løveskjolds skat og bringe håbet tilbage til folk. 

Er I de folk, der vover livet for at bringe håbet tilbage?

Ridder Løveskjold handler om Jagten på Ridder Løveskjolds grav. Ifølge et skattekort aftegnet fra en gammel krønike befinder graven sig i Kæmpens dal – men hvem finder den og bringer håbet tilbage? Og hvad med den kæmpe, som siges at vogte området og æde mennesker levende?

Hinterlandet på Con2 er for nysgerrige skattejægere, som er villige til at vove liv og lemmer for fantastiske skatte. I år går turen ikke til et bestemt hulesystem, men lader spillerne vove sig gennem vildmarken til forskellige hulesystemer. Hinterlandet er oldschool fantasy rollespil med enkle regler, som er hurtigt lært. Hinterlandet er også en kæmpe rollespilskampagne for både nye og erfarne – overlever din karakter et scenarie, må du bruge karakteren igen i følgende scenarier. Har du en karakter fra tidligere conner, må du også bruge karakteren.

Kæmpens dal

Kæmpens dal er en region af Hinterlandet, der ligger et par dagsrejser fra Færgelejet. Området er omkranset af stejle tinder, men et dybt bjergpas giver adgang i sommerhalvåret. I vinterhalvåret er passet sneet til i flere uger af gangen, og når det ikke er sneet til er der ekstra risiko for stenskred. Fra Færgelejet kan man også sejle op af Seelen, som er en sidegren til den flod, hvor Færgelejet ligger. Seelen fører rejsende ind i Kæmpens dal gennem en dyb kløft, som floden gennem århundreder har skåret. Der er andre pas og stier, der fører ind i Kæmpens dal, men dette er de to nærmeste og de to kendte.

Kæmpens dal er hjemsted for flere ruiner og grotter. Nogle af disses placeringer er blevet kortlagt og cirkulerer på kopier af kopier af kort mellem eventyrere og handelsfolk ved Fæstningen.

Kæmpens dal er opkaldt efter den kæmpe, som har hjemme i dalen. Når kæmpen nærmer sig, kan man mærke de voldsomme jordrystelser, og ofte omkring solopgang kan man høre de dybe, gutturale brøl ekko mellem dalens klippesider. Få om nogen har mødt og overlevet mødet med den menneskeædende kæmpe, der spiser folk levende. Splintrede våben og knuste rustninger er de spor, som eventyrere finder i dalen efter kæmpen.

Kæmpens dal på Con2 2016: Tre forskellige motiver – Den gyldne hånd, Lykkens brønd, Ridder Løvenskjold – er det, der trækker eventyrere til Kæmpens dal. Udstyret med et kort, der kan indikere, hvor den legendariske skat er at finde, er de nødt til at udforske et eller flere hulesystemer for at finde skatten. Stier fører folk mellem de forskellige huler, ruiner og grotter, og på færden undervejs kan man rende ind i Dalens beboere.

Alt efter hvilket motiv, som eventyrerne har, vil de legendariske skatte være placeret enten det ene eller det andet sted – det er metaplottet i con-spillet – men hulesystemerne vil være de samme, så spillere der har været på tidligere missioner i Dalen, vil kende til noget af området og have informationer, de kan gøre brug af.

  • De enkelte hulesystemer designes uafhængigt af hinanden (du kan enten bidrage til et af oplæggene eller lave dit eget fra grunden)
  • Efterfølgende kobles de enkelte hulesystemer ind i samme meta-plot

Kæmpens dal er frodig. Bunden er dækket af enge og små skove, som åer løber på kryds og tværs igennem. Man kan møde et rigt dyreliv, som lever på engene og i skovene, på bjergsiderne og skjult i sprækker og grotter. Kæmpens dal er hjemsted for bander af orker, for små grupper af hinterlændinge, der jagter pelse og lignende inden vinteren kalder, og Kæmpens dal er hjemsted for mystiske naturvæsner, der nyder dalens isolation.

Kæmpens dal er rig på tilgroede ruiner. Nogle er gjort til lejrpladser for orker, røvere og jægere, mens andre er forladte og hjemsøgte eller boliger for monstre og uhyrer. Ruinerne er ældgamle marmorpalæer, -paladser og -templer, hvor typisk kun rester af søjler, vægge og sprækkede gulve er tilbage på overfladen, men under jorden gemmer sig kældre og grotter med mystisk kraft. Ingen ved hvem, der byggede ruinerne, men nogle mener, at kæmpen er deres vogter, andre mener at kæmpen er den sidste efterkommer af dalens forsvundne befolkning eller årsagen til at indbyggerne forsvandt for flere århundreder siden.

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

One thought on “Hinterlandet på Con2: Kæmpens dal

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: