Mine næste kampagner

thedarkstrydercampaignEr der noget rollespillere kan lide at snakke om, så er det deres forhåbentlig kommende kampagner. Værende et langsomt medie er det svært at nå meget rollespil igennem, hvis det skal være mere end et oneshot eller et conscenarie, man spiller, og det er let at ophobe både kampagne-ideer og uspillede rollespil. Johs har for nyligt præsenteret på sin blog en af sine ideer til en kommende kampagne, og det giver mig lyst til at præsentere nogle af mine tanker. På det seneste har det rumsteret med flere forskellige ideer, og lige for tiden er jeg i gang med to kampagner, som inden for en overskuelig periode kommer til afslutning, og til den tid skal der søsættes nye kampagner.

Hvad, der skal spilles efterfølgende, bliver noget, der tages op til en snak i de enkelte grupper. Der er dog nogle tanker – mest mine – som er begyndt at florere, og de kommer her.

DarkStryder (Star Wars d6)

Fra Star Wars’ nye storhedstid i 90’erne, hvor rollespillet, Timothy Zahns romaner og Dark Horses tegneserier havde pustet nyt liv i Star Wars-universet, og tanken om nye Star Wars-film var blot en fjern drøm, udkom DarkStryder-kampagnen, hvor man spiller en hel ekspedition med flere rumskibe og med flere karakterer, end der er spillere, så man kan sammensætte forskellige teams til de enkelte missioner og så videre. Det lyder pokkers interessant, og der har været lidt snak om at spille science fiction, og det her kunne være coriolis-quickstarten mulighed.

Coriolis: Mörkret mellan stjärnorna / The Third Horizon

Via kickstarter fik jeg fat i den svenske version af Coriolis, og nu er den engelske udgave på trapperne, og det er et rollespil, som jeg gerne vil prøve. Til dels på grund af regelsystemet, som er det samme som i Mutant: Year 0 og dens to spinoff-settings (Mutant: Genlab Alpha og Mutant: Mechatron) foruden Tales from the Loop (som ligesnart udkommer, og det vil jeg også gerne spille), og til dels den semi-middelalderlige setting (a la Dune og Fading Suns) vil jeg gerne prøve spillet.

Fading Suns: Leminkainen

criticorum-discordAlt efter hvorledes og hvor godt Coriolis fungerer, kunne jeg finde på at bruge reglerne til at spille Fading Suns med regelsystemet, og der er netop udkommet en scenarie-samling til Fading Suns, Criticorum Discord, som kunne være en mulighed foruden nogle af de ideer, som jeg selv ligger inde med.

Selv vil jeg gerne udforske de feudale og religiøse sider af Fading Suns, og jeg har tankerne på en kampagne, der udspiller sig på Leminkainen i grænselandet mellem Kejserrigets len og de territorier, som de barbariske vuldrokker har erobret. Det er et område med jævnlige krigshandlinger selvom der officielt er fred, og hvor missionærer forsøger at konverterer vuldrokkerne, mens de lokale forsøger at leve et normalt liv. En del af materialet i kampagnen vil hente sin inspiration fra 1000-tallets Europa.

My Little Pony: Tails of Equestria

Det her bliver bare en oneshot. Jeg anmeldte rollespillet her, og det kunne være sjovt at prøve den noget anderledes størrelse, hvor jeg særligt er interesseret i at se friendship-mekanikken i spil.

tales-from-the-yawning-portal-coverAndre oneshots

Torchbearer, Dungeonworld, RuneQuest, Chill, Night’s Black Agents, MindJammer, TORG, Hackmaster, MERP, In Nomine, diverse 80’er D&D-moduler og en hel del flere kan tænkes at komme på bordet, bare en eller to spilgange, eller hvad der lige skal til for at spille et scenarie igennem.

Fra tid til anden vil Hinterlandet og dets søskende nok også komme på bordet, når jeg skal afprøve forskellige aspekter af spillet.

Rollespil i det 21. århundrede

Tidligere har jeg haft spillet en del Delta Green, Whispering Vault, Don’t Rest Your og Nephilim, som er horror, konspirationer, okkultisme og særheder i vekslende mængder, mens de udspiller sig generelt i nutiden. Det har jeg lyst til at spille mere af, gerne noget, der er inspireret af tegneserier som The Invisibles, Promethea, The Adventures of Luther Awkwright, Doktor Sleepless, Hellblazer og Doompatrol foruden podcasts som The Black Tapes og Tanis. Det går under arbejdstitlen ‘Rollespil i det 21. århundrede’. og det er en slags post-postmoderne okkult, konspirationsrollespil med syrede elementer. Ideen er lidt at lave en næste generation af Unknown Armies, som var en slags modsvar til Call of Cthulhu, hvor de okkulte traditioner udsprang af det 20. århundredes popkulturelle traditioner frem for tidlig moderne, middelalderlige og antikke, og det var en spændende ide.

Rollespil i det 21. århundrede udspiller sig i en verden, hvor den digitaliserede virkelighed har åbnet eller genåbnet en alternativ virkelighed med twitterspådomme, hashtag-trolddom og Detect Fake News-spells. Det er en verden med Clickbaiting-skills, ProTip-evner og telekinetiske færdigheder.

Den alternative virkelighed er imidlertid ikke ufarlig. Diskoteker frekventeres af Dødedanserne, nattens tomme gader af Anorakkerne, som man altid ser bagfra, og som ingenting rummer, men de færreste overlever at opdage det. Like-dæmoner lokker folk til stadig mere outrerede udsagn, indtil dæmonerne helt opsluger dem.

Doktor Sofia er en af de ledende skikkelser i forståelsen af denne nye verden, som har åbnet sig. Hun er for mange en guide til at forstå, hvad der sker, og hun og hendes allierede er ofte mentorer for folk, der snubler over den alternative virkelighed, men der er ikke konsensus blandt folk om, hvordan man skal forstå det, og de allierede er ved at forme sig i forskellige traditioner. Der er også fjenden. De kaldes ofte for ‘de ugooglelige’, fordi de skjuler sig bag normalitet, det mundane eller datamasser. Deres agenda er uklar, men deres tilstedeværelse er alle de steder, hvor virale optøjer opstår. Tjekker man optagelserne fra kameratelefoner af gadekampe, kan man altid ane en af de ugooglelige i udkanten følgende begivenhederne.

Om jeg kommer til at spille Rollespil i det 21. århundrede ved jeg ikke, men jeg sidder og er i gang med at stykke reglerne til spillet sammen, bid for bid. I lighed med andre af mine kampagner, f.eks. Delta Green-kampagnen, konstruerer jeg gerne regelsystemet, så det er udformet, som jeg har brug for det. Flere indlæg om Rollespil i det 21. århundrede og dets regelsystem vil dukke op her på bloggen.

Hvad har du på tegnebrættet? Hvad planlægger du at spille?

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

6 kommentarer til “Mine næste kampagner

 1. “Rollespil i det 21. århundrede” lyder sindssygt fedt.

  Succubi/Incubus der jager via Snapchat, bydele der manifesterer sig gennem Jodel, chatbots der omskriver verden på sociale medier, VR-virkeligheder der bliver virkelige.

  Like

 2. Vores næste kampagne bliver en Call of Cthulhu klassiker: Dark Design. En 1890’er kampagne der foregår i Storbritanien. Kampagnen har stærke britiske træk der bygger på lokale myter. En lidt tynd krog til at starte kampagnen op, men jeg tror jeg har en snedig løsning til at få spilpersonerne ind i kampagnen. Efter den. Jeg kunne godt tænke mig at spille en Planescape kampagne, men mangler den gode ide. Settingen er fantastik, men jeg synes aldrig det helt lykkedes TSR at lave et eventyr der helt forløste det.

  Like

 3. Nøij. Darkstryder! Den har jeg spillet… en lille bitte smule af, tilbage i slut-90erne. Jeg spillede Rodian-sikkerhedschefen. Senere købte jeg kampagnen, men har formået at smide scenariehæftet væk (doh!). Det er et sjovt set-up med nogle fantastiske og fede karakterer. Scenarierne i æske 1 er, så vidt jeg huske so-so, men der kan komme tons af godt rollespil ud af karaktererne og intrigerne.

  Vi grinede en del af, at Timothy Zahn (næsten) har opkaldt überskurken efter sig selv 🙂

  Liked by 1 person

 4. Uhh, Dark Design. Jeg har spillet første scenarie i den. Den virkede lovende som kampagne. Der er jo siden udgivet en hel serie af bøger fra Cubicle 7 om Cthulhu i England og koblingen mellem britisk folklore og Cthulhu Mythossen.
  Ud fra den erfaring jeg drog med Planescape (se andetsteds her på bloggen), så er der ikke nogen gode eventyr til Planescape. De bedste af dem er mere setting guides end de er spilbare eventyr. Jeg tror den bedste tilgang til Planescape er at tage den som ‘større og vildere’ hele tiden; hver gang man har en ide eller en tanke til et sted, en person, et miljø, så skruer man op for det, og gør det en tak mere kosmisk og fantastisk.

  Like

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: