[9. dec] Rollespil i 2010’erne: Lone Wolf Adventure Game

Bag lågen til den 9. december står en ung mand, hvis ansigt dækkes af skyggen fra hætten på den grønne kappe, der skjuler hans krop. Han er en munkeridder fra vildmarken, og for et kort øjeblik minder han os om en jedi. Velkommen til Lone Wolf Adventure Game.

Joe Dever (orbit nov. 2016) skabte sin fiktive verden Magnamund i 1977 inspireret af D&D (udgivet 1974), som han skrev en lang række ‘Du er helten’-bøger til under titlen Lone Wolf (hvoraf to under titlen Ensomme ulv kom på dansk), og i forlængelse af bøgerne kom der også en masse produkter på andre platforme baseret på Lone Wolf og Magnamund, omend meget lidt synes at have nået her til lands. I 2015 udgav Cubicle 7 så den nyeste version af rollespillet, Lone Wolf Adventure Game, hvor de igen bragte os til Joe Devers kreation fra 1977. Rollespillet er desuden blevet suppleret med fem bøger, så foreløbigt understøttes det livligt af Cubicle 7, og det bringer en anderledes fantasy verden, der ikke er befolket af elvere og dværge, og hvor man som udgangspunkt spiller Kai Riddere (en slags jedis – indflydelsen fra Star Wars (1977) kan mærkes), der besidder en slags psykiske kræfter. Der er en slags retro-fantasy i Magnamund-settingen, som jeg finder meget besnærende, og det er en fantasy-tolkning, som er fra før at ‘rollespilsfantasy’ bliver en genre i sig selv.

Lone Wolf er sjovt at kigge på for sin anderledes stemning og fantasy verden, og så her og der for nogle sjove designvalg for eksempel omkring udstyr og hvor meget, man kan bære, som jeg finder inspirerende. Jeg har tidligere omtalt Lone Wolf Adventure Game her.

At kigge på ældre fantasy-universer og på fantasy-universer, som er gået fri af indflydelsen fra ‘rollespilsfantasy-genren’ er ret fascinerende, og det er også givtigt, fordi det ofte åbner op for nogle helt andre tilgange til fantasy som helhed, som man kan lade sine spil inspirere af. Af samme grund er det interessant at kigge på f.eks. det relancerede Tékumel og RuneQuest, fordi det også er meget tidligt i udviklingen af rollespil, og derfor byder på nogle andre tilgange til genren. Går man til andre medier som f.eks. tegneseriemediet, kan man få nogle ret spændende universer ud af at bygge sit fantasy-rollespil op over tegneserier som Gammelpot, Corbens DEN (ikke for børn), Storm og Odkin den snu (heller ikke for børn).

De åbnede låger:

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

16 kommentarer til “[9. dec] Rollespil i 2010’erne: Lone Wolf Adventure Game

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: