Rollespilspodcast er tilbage! Eftersidning på eventyr – sæson 2

Eftersidning på evnetyr er en actual play podcast, hvor podcastens værter sidder og spiller rollespil – og det gør de godt. Lyden er god, samspillet mellem spillerne flyder ubesværet, og det er en sjov historie, vi følger. Det er radioteater for rollespillere.

Første sæson (som jeg omtalte her) sluttede efter 11 episoder uden at runde historien helt af, og nu er sæson to på vej. Jeg har haft lejlighed til på forhånd at lytte til de tre første episoder, og vores værter – spilleder og spillerne – er tilbage i god form.

For vores hovedpersoner i historien er gået nogle måneder, og det viser sig, at ikke alt er, som det skal være. Der er atter brug for dem til at bekæmpe ondskaben og lukke porten mellem verdenerne.

I første episode bliver der leveled op. Det er en del af rollespil også at følge spillet om karaktererne, og i første episode følger vi udviklingen af karaktererne. Vi ser (dvs. vi hører) dem vokse, og fra et spilmæssigt synspunkt er det sjovt at høre, hvordan man spillerne tilpasser regelsystemet og dets mekanikker til den kulør, som der er i verdenen, eller mere konkret hvordan de forklarer rustninger og udstyr i en ikke-fantasyverden. Det er ret nifty.

I anden episode begynder historien for alvor, og vi ser her, hvordan livet ser ud for to slackers, som starter en karriere op som eventyrere. Vi har set det masser af gange i fantasy-rollespil, hvor en gruppe eventyrere samles nede på den lokale kro for den første mission, men hvordan ville det tage sig ud i vores verden? Episoden giver et spændende blik derpå.

Tredje episode er fyldt med action. Vore to slacker-eventyrere er dybt involveret i mysterier og farer, da de er vandret ind i noget, der ligner en grotesk og humoristisk version af den dansk folklores væsner.

Jeg var godt underholdt af de tre første episoder, som værterne venligst havde stillet til rådighed, og jeg kan kun anbefale, at du giver dem et lyt.

Eftersidning på eventyr – sæson 2 er ude i dag med deres to første episoder, og de er ude med en ny episode hver anden søndag. Der er mindst 14 episoder i den kommende sæson. Regelsystemet er Over the Edge: A Game of Weird Urban Danger, som er 90’er system (som tidligere i år via kickstarter fik finansieret en ny opdateret version, som forventes ude sommeren 2019). Systemet er enkelt, hvor man bygger en lille pulje af d6’ere op, ruller dem, finder konsekvenserne, og så spiller man videre. Det er system, som er designet til at træde i baggrunden, og det fungerer rigtig godt som et podcast-venligt regelsystem.

Du finder Eftersidning på eventyr her, du kan selvfølgelig også finde Eftersidning på Facebook (hvor du kan finde teasers og bonusepisoder), og du kan naturligvis finde dem i din foretrukne podcast-service.

Hvis du er nysgerrig efter andre nørdede podcasts på dansk, kan du prøve at kigge her, hvor som rummer en kort oversigt.

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

3 kommentarer til “Rollespilspodcast er tilbage! Eftersidning på eventyr – sæson 2

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: