Eftersidning på eventyr – sæson 4: Den store finale

Jeg er blevet “bestukket” med merch fra Eftersidnings podcasts 🙂

Det er nu tre år siden, jeg faldt over Eftersidning på eventyr, som lige var begyndt på sæson 1, og det var blot et halvt år senere, at jeg fik tilbuddet om at prøvelytte og anmelde de første episoder af Eftersidning på eventyr sæson 2, og det viste sig at Eftersidning på eventyr var en af Danmarks bedste rollespilspodcasts. Nu bliver sæson 4 lanceret her den 17. oktober, og jeg har allerede lyttet til de tre første episoder – og det er stadig rigtig godt – og du kan nå at være med fra begyndelsen.

Eftersidning på eventyr er en podcast, hvor der bliver spillet rollespil. De spiller med Over the Edge systemet, og fordelt mellem en spilleder og to spillere, følger vi fire personer og en hund, hvis livsforløb er flettet sammen af meget sære begivenheder i det jyske. Historien er en slags Urban Fantasy eller snarere en slags Provins Fantasy på Lars tyndskids marker, med et farverigt persongalleri, som spillerne og spilleder skaber i et velfungerende samspil. Der er en fin humor, og man kan mærke, hvordan deltagerne selv lader sig opsluge af fornøjelserne.

Sæson 4 bliver sidste sæson i historien om Franz og Pløkken, og den mystiske sag om nisser, trolde og porte til andre verdener. Hvad der begyndte som en lille sag om sære ting har grebet om sig, og det bliver spændende at høre slutningen på historien, men der kommer til at være meget af sæson 4, for sæsonen kommer til at rumme 20 afsnit, og afsnittene er i gennemsnit længere end tidligere. Det giver lytterne tid til opleve flere sider af eftersidnings magiske univers med dets mange kulørte træk. For faste lyttere er der en spændende afsløring i episode 3.

En kvalitet i podcasten er samspillet mellem spillerne, som er fascinerende. Det er imponerende, hvordan de formår at gribe hinandens oplæg og puste liv i karaktererne. Koblet med at de spiller med et regelsystem, som nemt træder i baggrunden under spillet, gør at handlingen ikke distraheres af regelsnak. Det giver konstant en fornemmelse af karakterer, der er aktører i et fiktionsunivers, frem for spillere, der kommenterer på spil og reflekterer over, hvordan de kan bruge deres karakterers særlige egenskaber eller spillets regler til at opnå ting. Dog er det stadig rollespil, og terningerne er med til at skabe uforudsigelighed, mens hovedpersonerne begiver sig gennem en historie, der af spillerne ikke er kendt på forhånd. Lytteoplevelsen forstærkes samtidig af lydsiden, hvor der bliver kælet for effekter og stemning, hvilket løfter denne Actual Play podcast til radioteater af høj kvalitet. Giv det et lyt.

Du finder Eftersidning på eventyr her, og du kan findes deres episoder i din foretrukne podcast app foruden deres andre actual play podcasts, som absolut også er et lyt værd.

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: