Aliens: Ild og vand – et tilbageblik på et af mine allerførste con-scenarier

I slutningen af 90’erne skrev jeg midt første deciderede Alien-scenarie. Først til den lille rollespilscon Sommerspil, og siden blev det udviklet til et con-scenarie, som blev sat op på Viking-Con i 2002.

Nu har jeg fundet teksten frem igen, rettet lidt i den og lavet nogle annotationer, så nu er mine Aliens-scenarier alle at finde på Alexandria.dk.

Aliens: Ild og vand er inspireret af flere forskellige ting. Til dels tegneserien Aliens: Colonial Marines #1, men i særdeleshed også af andre rollespil med Alien-lignende elementer fra rollespillet Bughunters til diverse con-scenarier, som f.eks. per’aspera ad’astra fra ConDome 1996. En del af inspirationen var at gøre op med mange aliens-kloners fokus på elite soldater versus rummonstre og i stedet vende tilbage til rødderne med arbejdere i rummet, et slidt, beboet univers og frygten for monstrene. En anden del var at få plads til rollespil og indlevelse, inden at kampen for overlevelse og taktisk planlægning tog over. Fra mine egne spilgange og rapporterne fra diverse grupper indikerer, at det er lykkedes.

Imidlertid er det ikke fordi, der er gået mange år, eller fordi Fria Ligan udgiver Alien – The Roleplaying Game til jul, at jeg har fundet scenariet frem (som jeg ser meget frem til). Det skyldes derimod en svensk anmelder, som er i gang med at læse sig gennem con-scenarierne på Alexandria. Tråden kan findes her (det en god tråd, læs den).

På opfordring har jeg fundet scenariet frem af de digitale gemmer, da anmelderen udviste interesse efter at komme til at læse scenariet, og da anmelderen har været positivt stemt over for mine andre Aliens-scenarier:

Aliens: Det frisiske korps:

Det är Aliens (i världen med filmer med Xenomorpher!) och man spelar Space Marines. Det finns en galen kult som dyrkar Xenomorpherna som är super crazy som man skickas för att deala med. Sedan går saker åt helvetet. Det är perfekt Aliens. (kilde)

Aliens: Kold sol og Aliens: Morgenglorie

Det här är solida, traditionella, traditionellt nördiga och nästan gammaldags scenarion. De är nästan OSR.

De här båda scenariona visar dock fler inspirationer från både Alien serietidningarna (och resten av det expanderade universumet) och mer inspiration från Lovecraft och Geiger. Man använder religion som ett sätt mänskligheten kan föreställa sig Xenomorpherna på samma sätt som kapitalism var det i de två första filmerna. Det är samma arbetarklass anda över det hela och den fungerar mycket bra. Scenariona känns skitiga och som om någon bott i dem. (kilde)

En stor tak til anmelderen for de pæne ord.

Fælles for alle scenarierne er, at de bruger en variant af Basic reglerne kendt fra blandt andet RuneQuest og Call of Cthulhu, og sanity-reglerne fra Call of Cthulhu. Det er emner, som jeg tidligere har dækket her på bloggen:

Forvent mere Alien og Aliens her på bloggen, når Fria Ligans Alien-rollespil udkommer!
Ind i mellemtiden kan mine scenarier frit hentes ned fra Alexandria og spilles. Det kræver blot en smule kendskab til basic-reglerne, og resten forklares af scenarie-teksten.

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

2 kommentarer til “Aliens: Ild og vand – et tilbageblik på et af mine allerførste con-scenarier

  1. I&V fik næsten også med det sammen en anmeldelse:
    http://www.rollspel.nu/forum/allmänna-diskussionsforum/promotion/333615-god45-recenserar-scenarion-på-alexandria-dk?p=334571#post334571

    Og jeg er ret vild med annotationerne! Men nu er jeg også en der kan blive ved med at vende tilbage og fedte i egne fadæser (og de små sejre), og jeg synes det er ret berigende og lærerigt. Jeg håber Alexandria en dag måske for åbnet op for et system hvor forfatterne selv kan kommentere på egne scenarier.

    Liked by 1 person

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: