RollespilsTV: Stemmernes tårn på TV2 Zulu – rollespil på TV2 Play

Rollespil er i vælten som aldrig før, og podcasts og streamingplatforme har gjort det nemt at vise, hvad der foregår rundt om bordet, og hvorfor det er sjovt at spille rollespil.

En podcast, som har været med til at vække interessen for rollespil, har været Christian Fuhlendorffs podcast, som begyndte på radio 24/7, hvor han spillede et par ‘sære’ episoder med udgangspunkt i det gamle basis sæt til D&D (udgivet første gang i 1983; det er tredje version af basisreglerne, selvom mange fejlagtigt tror, at det er det ‘oprindelige’ D&D).

Det gav blod på tanden, og Christian vendte senere tilbage med en selvstændig podcast, Stemmernes tårn, hvor første sæson kørte som en almindelig podcast, og anden sæson tog springet ud på youtube, hvor lytterne nu kunne se, hvad der foregik omkring bordet.

Efter anden sæson er Stemmernes tårn undergået endnu en forvandling, og kampagnen har fået en spin-off på TV2 Zulu, hvor halvdelen af Christians gruppe fra podcasten spiller med, og hvor TV2 Zulu har fjernet de spillere, som ikke passer ind i stationens segmenter, og de er udskiftet med to spillere, som passer bedre til kanalens målgrupper. Holdet består her af Silja Okking, Jeanet Trebbien, Morten Wichmann og Timmi Søndergaard.

Du kan lytte til/se de forskellige udgaver af Stemmernes tårn her:

Med Stemmernes tårn på TV2 Zulu og som kan ses via TV2 Play har rollespil nået en eksponering, som er udover det sædvanlige, og det bliver spændende at se, hvordan det vil påvirke rollespilsmiljøet den kommende tid at se så mange flere kan se, hvad rollespil er for noget.

På skærmen er det Dungeons & Dragons 5th edition (udkom 2014), som bliver spillet (selvom reglerne til at begynde med fylder minimalt), og det er en af dem mest succesfulde versioner endnu udgivet, og spillet, som Christian sætter op er tungt drevet af figurer, liret specialdesignet bord og ekstravagant terræn – og det skaber en flot og visuelt imponerende oplevelse. Imidlertid behøver man ikke så meget for at spille rollespil, og man kan begynde med mindre materiale, og man kan endog helt holde sig fra at spille med figurer.

Hvad der er spændende er, at Christians spil er et godt eksempel på, hvordan man kan drømme verdener frem og lade venner og bekendte og endog helt fremmede folk gå på eventyr i dem og udforske deres krinkelkroge.

Rollespil på dansk?

Der er en lang og stolt tradition for spændende rollespil skrevet og designet på dansk. Det er rollespil udviklet omkring de danske rollespilskongresser, særligt Viking-Con og Fastaval. På hjemmesiden alexandria kan du finde oversigter over kongresserne og scenarierne – men vigtigst af alt, du kan også downloade rigtig mange af scenarierne kvit og frit og spille dem derhjemme.

Dungeons & Dragons begyndersæt er desuden udkommet på dansk (oktober 2019), og du kan også kigge på rollespillet Hinterlandet, hvis regler og omtrent 30 eventyr er frit tilgængeligt her. På dansk findes også Ulvevinter, Helteliv og FATE Accelerated.

Andre podcasts med rollespil på dansk?

Hvis du ikke kan vente på næste episode, så kan du gå på opdagelse her, hvor der er mere rollespil at lytte til.

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

3 kommentarer til “RollespilsTV: Stemmernes tårn på TV2 Zulu – rollespil på TV2 Play

  1. Hey Morten – bare til info. Skulle man få lyst til at høre noget actual play podcast af det gode gamle Warhammer Roleplay 1st ed så er Gamle Mænd med nye terninger leveringsdygtige 🙂

    Mvh Glen

    Like

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: