Sværd og trolddom som podcast: Han Duo præsenterer

En ny rollespilspodcast eller rollespilsrelateret podcast har set dagens lys. Det makkerparret i og anmelderne bag podcasten Han Duo (en slags Troldspejlet for voksne), som på platformen Podimo har lanceret en spinoff af deres podcast, hvor de spiller sig vej gennem de klassiske Sværd og trolddom bøger. Du kan finde podcasten via Podimos app (kræver et abonnement).

Han Duo Præsenterer Sværd & trolddom er ude i skrivende stund med en dobbeltepisode, hvor de spiller sig gennem den første Sværd & trolddom-bog Troldmanden fra Ildbjerget.

Det er en lytteoplevelse, der er drevet af værternes store engagement. Elias læser bogen med en behagelig og klar højtlæsningsstemme. Begge værter går til teksten med den alvor, som Sværd og trolddom kræver, men ikke uden at påpege de særheder og skæve oversættelser, som bøgerne rummer. Korttegning er ikke vores værters styrke, og læsere, som gerne vil følge ruten gennem hulerne, kan med held kigge på et af de talrige kort, som fans har tegnet over hulerne.

Kendere af Sværd og trolddom ved at historierne rummer talrige farer og en brat død er en del af oplevelsen. De to værter er derfor udstyret med tre liv for at have en chance for at gennemføre historien. Jeg skal her ikke afsløre, hvor mange gange der spenderes et liv for at komme gennem hulerne, men kendere af Troldmanden på Ildbjerget kan muligvis lure, hvordan vore helte bliver nødt til at spendere et liv for at komme videre.

Sværd og trolddom er oprindelig en britisk bogserie fra 1980’erne udgivet under titlen Fighting Fantasy. Det er bøger, hvor man som læser er helten i historien og skal vælge vej gennem eventyret. Der findes mange bøger og tegneserier inden for denne genre (for eksempel har forlaget DreamLitt/Tværveje i løbet af 2017-2019 udgivet en lille håndfuld), men Sværd og trolddom blev den mest ærkeklassiske af serierne i Danmark. På podcasten Papstinenser kan du høre mere om Sværd & trolddom, ‘Du er helten’ eller spilbøgerne.

På dansk udkom 24 bøger (Find en gennemspilning af dem på bloggen Reservoir Elves), hvoraf en håndfuld blev genudgivet med nye forsider i begyndelsen af 00’erne. På engelsk er udgivet mere end 60 styk, og det så sent som i 2019.

Jeg har selv givet det første materiale af Han Duos Sværd og trolddom episoder et lyt via et gratis prøveabonnement hos Podimo, og selvom selve podimo-appen ikke er så imponerende, så er oplevelsen med det nye podcast-show derimod vældig underholdende.

På Podimo kan man også støde på andre nørdepodcasts. Gå ikke glip af dem (og de fleste kan også findes uden for Podimo):

 • Han Duo
 • Dårligdommerne
 • Papstinenser
 • Lænestolsrollespil
 • Larping Out Loud
 • Orker og Elvere
 • Fjerde spiller søges
 • Noget med drager
 • Drager og Daimoner
 • Eftersidning på eventyr
 • Troldspejlet

 

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

5 kommentarer til “Sværd og trolddom som podcast: Han Duo præsenterer

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: