Warhammer Fantasy – Paths of the Damned – Spires of Altdorf – del 5

For første gang i lang tid har vi fået samlet Warhammer-gruppen og i lighed med min Mutant Crawl Classics, min The Expanse og min Star Wars: DarkStryder kampagne er den rykket online.

Vi spiller via google hangouts, anvender ikke dice rollers og andre fancy ting, men kører det helt lavpraktisk, og lader terningerne blive rullet fysisk og lokalt. Billeder af NPCere og lignende bliver håndteret ved at spilleder holder det relevante motiv op foran kameraet, mens man dækker for de detaljer, som spillerne ikke skal se – og sådan gør vi ofte også med billederne, når vi sidder ved et bord og spiller.

Hændelsesforløbet

Vore karakterer er i Altdorf for at finde et kaos-relikvier og destruere det, men vores ledetråde er begrænsede, og lige nu er vi ved at tage rundt og hilse på folk. Efter sidste gang havde vi en god og brugbar samtale med fyrst Frederik, og da vi kom tilbage til kroen Det brændende bord, havde der været indbrud i vore værelser, og blandt andet vores troldmandssvend havde fået stjålet nogle af sine ejendele.

Vi begyndte derfor med at forhøre os omkring i kroen, og indbruddet var ikke blevet bemærket, da to mistænkelige gutter, et menneske og en dværg, var kommet op og toppes, og deres korporlige skænderi havde tilranet sig stedets opmærksomhed, så andre kunne agere gedulgt.

Næste led i programmet var at opsøge en af vores nye potentielle kontakter, som vi havde fået af fyrst Frederik, nemlig dværge-krigeren Gotrek Hammernæve, og vi gik derfor til ham og præsenterede os, som bekendte af fyrsten og håbefulde unge kaosbetvingere og artefaktknusere. Med Ortho i spidsen gik det nemt at få talt med Gotrek, da Ortho og Gotrek langt hen af vejen deler opfattelse af Sigmar og bekæmpelsen af kaos, og gruppens religiøse fanatiker fik derfor ført ordet en god del af tiden.

Gotrek Hammernæve ender med at tilbyde at stå vore helte bi, når det bliver relevant og gøre brug af sin indflydelse, hvis der skal føres retssager eller lignende. Gotrek har sin mistanke på Lysets kollgegium, som er lidt for gode til at samle skumle artefakter og studere dem i deres skjul, hvor ingen kan holde øje med deres vel rigeligt nysgerrige studier af farlig kaostrolddom. Særligt mistænker Gotrek Konrad Messner for at være impliceret, og vi har nu en person at gå efter – men også en magtfuld og fornem person, som det ikke er lige til at konfrontere, og slet ikke på et så spinkelt grundlag. Gotrek henviser desuden også til adelsdamen Elisabeth Bern, som en mulig allieret, og til hans bekender, den ærværdige Clara Ruben af Sigmar kirken. Vores liste af potentielle kontakter vokser stødt.

Senere efter diverse mindre ærinder er blevet rendt, såsom at vores troldmandssvend måtte rapportere sig bestjålet hos sit kollegium, besluttede vi os om aftenen for at opstøve de to svende, som havde foranstaltet et slagsmål for at pådrage sig opmærksomhed, og vi får fundet dem på kroen Den ødelagte tønde, og her lader vi hovedsageligt vores mest suspekte rejsefælle føre ordet. Han får listet ud af dem, at de ganske rigtig igangsatte et slagsmål på Det brændende bord, og at de ganske rigtigt gjorde det for at pådrage sig opmærksomhed, og at de gjorde det på vegne af en mandhaftig dame, som har sin gang på en af byens andre skumle beværtninger, men mere vil de ikke ud med.

Efter således at have talt en masse med folk, retirerede vi til vore temporære domiciler for nattens sødmefyldte hvile, og derefter er planen at følge op yderligere på mistænksomme folk. Udover at opstøve den navnløse dame, vil vi forsøge os med en audiens hos Konrad Messner (hans position gør, at som vi som bekæmpere af kaos ikke usædvanligt ville søge en audiens hos ham), og så vil vi i kontakt med Clara Ruben, da en god ven i Sigmar kirken vil sandsynligvis være meget belejligt.

Afsluttende bemærkninger

Vi havde minimalt brug af reglerne i denne omgang. Der blev rullet nogle enkelte tests hist og her, og jeg spenderede et fortune point på at rulle et slag om, da jeg gerne ville have succes med en Fellowship test for at komme ind og tale med Gotrek. Bortset fra de enkelte tests, som det meste tiden hovedsageligt er vejledende og for at se, hvem der får øje på noget, så var vi ellers ikke i berøring med reglerne.

Historien skrider stødt frem, og vi er i efterforskningsmodus, men en modus, hvor vi er nødt til at etablere vores ret eller forbindelse til at kunne tale med folk. F.e.ks. kommer vi kun til at komme i kontakt med Konrad Messner, fordi vi kan bede fyrst Frederik om at ligge et godt ord ind for os. Det er en sjov anderledes vinkel på efterforskning, end den man typisk oplever i f.eks. Call of Cthulhu.

Næste gang fortsætter vi efterforskningen, og det bliver spændende at se, om vi kommer tættere på nogle konkrete ledetråde, når det gælder kaos-artefaktets skjulested.

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

One thought on “Warhammer Fantasy – Paths of the Damned – Spires of Altdorf – del 5

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: