M5 Talons of Night – Det rollespilsarkæologiske projekt er tilbage

2.300.000XP! Så mange XP begynder hver spiller med, og det er påkrævet for modul M5 Talons of Night er for karakterer omkring level 25.

Det rollespilsarkæologiske projekt udforsker ældre rollespil og graver dybt i samlingerne for at se på, hvordan rollespil tog sig ud for 25 til 45 år siden. Denne gang er valget faldet på et Dungeons & Dragons modul, som blev udgivet i 1987. Det er det femte og sidste Master level modul, og det blev udgivet i forbindelse med D&D Master Set (regler for level 26-36).

Vi skal til at spille Talons of Night med Warhammer Fantasy RPG gruppen efter at vi har aflsuttet vores Warhammer-kampagne, men inden jeg beskriver vores første spilgang, vil jeg kort forklare lidt om rammerne for scenariet.

Hvilken version af D&D spiller vi?

Vi spiller D&D becmi (Basic Expert Companion Master Immortal), som er den version af D&D, som mange kender som ‘Den røde æske’ eller D&D basic. Reglerne til spillet kom i fem æsker, der dækkede hver deres sæt levels (1-3, 4-14, 15-25, 26-36, Udødelig), og det første sæt er Basic Rules (du kan høre Lænestolsrollespil snakke om det røde sæt her, og høre dem spille et scenarie derfra). Den røde æske udkom i 1983, og den blev manges første møde med rollespil (hvorfor mange fejlagtigt tror, at det er det oprindelige D&D). Reglerne fra de første fire æsker blev siden samlet i regelbogen D&D Rules Cyclopedia fra 1991, og vi spiller ud fra Rules Cyclopedia.

Spillerne har fået to komma tre millioner XP at lave deres karakterer med. Hver class bruger sin egen XP-tabel, så derfor får spillerne et antal XP i stedet for et givent level at lave deres karakterer ud fra.

Master Set Adventures

Til hver af de fem æsker med regler blev der udgivet en række moduler. Til Master Set (den sorte æske) blev der udgivet fem moduler (de begynder alle med M), og jeg har valgt til vores oneshot at spille M5 Talons of Night, da det får gode anmeldelser. Det er tredje scenarie i en lille trilogi, som begynder med M1 Into the Maelstrom og M2 Vengeance of Alphaks, som begge er scenarier, jeg rigtig gerne vil spille, men hvis de skal spilles ordenligt, skal de helst spilles som en kampagne, og gerne ind, som begynder med CM1 Test of Warlords.

Jeg har ingen erfaring med at spille Master Set scenarierne end sige D&D på dette niveau, og mine spilleres erfaringer på området er også begrænset. Vi har valgt at fastholde D&D basic reglerne frem for at konvertere scenariet til f.eks. D&D 5th edition. Hovedsageligt fordi der er for meget arbejde i at konvertere, da det ikke kun gælder om at omforme stats fra en version af D&D til en anden version, men også at konvertere fra et design paradigme til et andet, og D&D 5th edition kan ikke håndtere denne type af scenarie.

Vejen til level 25

Kort af Thorfinn Tait http://mystara.thorfmaps.com/cyclopedia-known-world-24/

Vore eventyrere begyndte som eventyrlystne unge folk i Storhertugdømmet Karameikos, der er de vestligste provinser i Det thyatiske imperium og næsten selvstændige (level 1-3). Herfra drog vore unge eventyrere ud til ruiner, huler og landsbyer i en søgen efter eventyr (B4, B7, B10).

Efter at have overlevet deres første eventyr i de lokale egne, bliver de nysgerrige efter at se verden (level 4-14), og deres nysgerrighed fører dem rundt i Den kendte verden forbi Glantri (X2), Minrothad, Darokin og Vestland (X3), indtil de drages af fjerne og ukendte lande kendt som Rædslernes ø (X1) og De vilde kyster (X9), som fører dem helt frem til Slangehalvøen, hvor de finder de forfaldne rester af Yavdlom-kulturen (X6). Efter således at have rejst rundt og set verden og vundet sig et navn, begynder et nyt kald.

Norworld er en gigantisk provins eller koloni, som ligger nord for Den kendte verden, og den er omstridt som koloni af de to imperier, Alphatia og Thyatis, og her kan man mere end vinde sig et navn. Man kan vinde sig land og titler! Hertil drager vore helte nu (level 15-25), da kong Ericall har vundet sig landet (i år 996) og har brug for folk til at underlægge sig det. Han inviterer derfor i året 997 (efter kroningen af den første kejser af Thyatis) de bedste og mægtigste eventyrere til at dyste i en turnering om land og titler. Vore helte er succesfulde, og de erhverver sig len. I de næste fem år, frem til år 1002, involveres de i talrige eventyr om at vinde land og titler, beskytte deres provinser og nogle gange lyde kald ude i den store verden, når der kræves særlige helte (CM7).

Stridighederne mellem Thyatis og Alphatia eskalerer, og vore helte står over for stadig mere episke og storladne udfordringer (level 26-36), da vi begynder vort eventyr i år 1002 (hvilket er to år før min anden D&D-kampagne Tomb of Annihilation udspiller sig), hvorunder en søgen efter Udødelig hører. Det er historien om vore eventyrere fortalt gennem D&D æskerne og deres tilhørende moduler, og det er her, vi begynder eventyret.

Historien begynder

… næste gang, og der skal vi følge vore fem eventyrere.

Vore fem eventyrere er:

  • Magic-user level 22 (Erik)
  • Druide level 30 (Christina)
  • Mystic level 26 (Mike)
  • Thief level 26 (Nis)
  • Fighter level 26 (Peter)

Gruppen har dertil en række henchmen (level 8 – diverse klasser) karakterer til at assistere sig, og vores mystic og thief har begge et len i Norwold, hvor de andre karakterer også tilbringer deres tid enten ved hoffet i et af de to len eller på godser i lenet.

På disse høje levels har karaktererne også en god bunke spells at gøre godt med. Druiden har et fuldt repertoire og troldmanden har 73 spells i sin tryllebog (eller tryllebøger). Dertil har spillerne deres blandede udvalg af magiske ting (krigeren er blandt andet endt med plate mail+5 of ethereality og shield+3 of Absorbtion, hvilket giver AC-6 foruden udstyrer krigeren med et par ekstra ressourcer, mens tyven har et godt udvalg af scrolls og nogle spøjse magiske ting til at holde øje med tid og retning, og jeg er spændt på, hvordan de vil komme til at påvirke spillet).

Alt i alt har spillerne et kæmpe repertoire af mystiske evner, og det bliver spændende at se, hvordan det tager form.

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

10 kommentarer til “M5 Talons of Night – Det rollespilsarkæologiske projekt er tilbage

  1. Fedt! Har altid ønsket mig at prøve et über-High level scenarie. Dog en ting, lidt ked af at I “diskriminerer” demi-humans ;-). Kunne have været fedt at inkludere Elves of Alfheim højlevel troldmænd Og Dwarves of Rockhome dværgepræster. Men ok, det er lidt bøvlet, så jeg forstår valgene 🙂

    Like

  2. Jeg har en fordom om, at utroligt få nogensinde rent faktisk har spillet d&d på dette niveau. Måske tager jeg fejl? Men det bliver i hvert fald interessant at følge!

    Liked by 2 people

  3. Jeg var ikke til stede, da spillerne lavede deres karakterer, så jeg er ikke sikker på, hvorfor demihumans blev fravalgt udover, at de ikke synes så seje efter level 10.
    Vi spiller rent med Rules Cyclopedia. Ellers havde vi nok set nogle af de mere specialiserede klasser 🙂

    Liked by 1 person

  4. Det er de jo heller ikke men både elver troldmændene of dværge præsterne er super flavourfuld og faktisk ikke så ringe. Elverne er en slags kombi af krigere,
    troldmænd og druider

    Like

  5. Jeg tror, de fleste kampagner løber ud, inden de når så langt, og det særligt for D&D becmi.
    Jeg tror dog, at langt flere når til level 15 stykker (ud af 5ths 20 levels) end før med kampagnemodulerne, som garanterer, at man når dertil (det er et ret fascinerende skifte, der er i 5ths forståelse af kampagne, hvor de forventes at strække sig over et bestemt antal levels, for eksempel 1-15, hvor fordums præ-adventure path kampagner ikke gjorde det).

    Liked by 1 person

  6. En del af begrundelsen for ikke at vælge demihumans er at der jo teknisk set er levelcap på i Cyclopedia og det gad jeg i hvert fald personligt ikke rode med.

    Like

  7. Nu fik jeg lige læst med her. Det er fandeme sjovt at læse om indtil videre, glæder mig til at læse mere:D

    Hvad er en Mystic helt præcist i D&D becmi? Såvidt jeg kan se tilsvarer det Monk i senere D&D udgaver?

    Like

  8. Vi havde det mægtig sjovt også at spille.

    Mystic er D&D becmi’s udgave af Monk. Den blev introduceret rent set i box set serien og siden gjort til en optional class i Rules Cyclopedia. Den begyndte dog som en NPC class sammen med skarpretteren/snigmorderen, hvor sidstnævnte dog er forblevet en NPC class.

    Liked by 1 person

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: