Han Duo rollespiller Cyberpunk Red

Podcasten Han Duo har to spin-offs. Den ene er deres Sværd & trolddom-podcast, og den anden er deres rollespiller-podcast, spilles forskellige rollespil (som for eksempel Aliens). Denne gang går afstikkeren til rollespillet Cyberpunk Red (udg. 2020), som er en efterfølger til rollespillet Cyberpunk 2.0.2.0. (første version udg. 1988), og det udspiller i omtrent 30 år før begivenhederne i computerspillet Cyberpunk 2077.

Holdet i episoden er Elias, Jacob, Maria Månsson og undertegnede. Fede tegninger af Matt_Melancolic. Sej grafik af Allan Tonning.

Cyberpunk Red har et rigt detaljeret system til at lave karakterer med, og man kan snildt bruge en hel aften på at bygge karakterer op ved at fordele point på evner og færdigheder, køber grej og cyberware osv. Derfor valgte vi en kortere form for karakterskabelse, hvor fokus var lagt på den side af systemet, som er med til at skabe karakterens personlighed, og så anvendte vi præ-skabte karakterer fra Talsorian Games (du kan finde dem her).

Scenariet vi spiller er oprindeligt udgivet til Cyberpunk 2.0.2.0., da Cyberpunk Red endnu er så nyt, at der er meget lidt materiale til at understøtte det, herunder scenarier. Scenariet kommer fra antologien Tales from the Forlorn Hope (udgivet 1992), og reglerne mellem de to cyberpunk spil ligger så tæt op af hinanden, at det ikke krævede det store at opdatere reglerne. I stedet lå udfordringen at opdatere scenariet til dels til den nuværende opfattelse af fremtidens cyberpunk (hvilket inkluderede at fjerne referencer til kassettebånd og filmruller) og dels at opdatere scenariet til fra Cyberpunk 2.0.2.0. til Cyberpunk Red periodemæssigt (det store virtuelle internet er ophørt med at eksistere og er erstattet af mange lokale virtuelle net, og det påvirker scenariets opbygning, da en større hacker-sekvens ikke længere er med i scenariet).

I skrivende stund er episode 0,1 og 2 ude. De følgende fredage i juli kommer resten af episoderne.

Find Han Duo rollespiller her eller i din foretrukne podcast app.

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

One thought on “Han Duo rollespiller Cyberpunk Red

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: