Han Duo rollespiller Call of Cthulhu: Sæson 3 – The Case

Podcasten Han Duo, som anmelder film, tv og digitale spil, præsenterer her deres tredje sæson i deres rollespilning af Call of Cthulhu. Sammen med Maria Månson og undertegnede er det blevet til scenariet The Case, som har fået sæsontitlen Tilfældet Brian Timmons. Efterfølgende er det redigeret af Anders Due Boje. Grafik af Allan Tonning.

Efter en succesfuld kickstarter er de to første sæsoner af Han Duo rollespiller Call of Cthulhu blevet løftet ud af Podimo platformen, og du kan nu frit lytte til dem i din foretrukne podcast app. I sæson 1 og 2 spillede vi henholdsvis scenarierne Edge of Darkness (sæson 1) og Mr. Corbitt (sæson 2). Dertil har backerne også rejst midlerne til sæson 3 (og en sæson 4, som kommer senere), som du finder samme sted: Han Duo rollespiller.

Han Duo rollespiller Tilfældet Brian Timmons

The Case, som hos os er blevet til Tilfældet Brian Timmons, er oprindeligt udgivet i scenariebogen Curse of Cthulhu fra 1990, som i sig selv er en genudgivelse af en ældre Call of Cthulhu scenariebog, men i 1990-udgaven blev der føjet et par ekstra scenarier til, herunder The Case. Scenariet er blevet valgt, fordi det ligger tæt op af en klassisk Lovecraft-fortælling (kan du gætte hvilken?), fordi den har en passende længde, fordi dødeligheden er ikke for stor, og fordi den gav mulighed for at flytte handlingen til en anden lokation.

En sjov udfordring ved rollespillet Call of Cthulhu er, at det aldrig rigtig har været tiltænkt til længere kampagnespil med de samme karakterer, dertil er dødeligheden for stor, og det giver altid nogle spøjse udfordringer, når man begynder at have karakterer, som har overlevet mere end en eller to sager: Hvorfor bliver de ved med at rende ind i cthulhuide sager? Hvor mange gange kan man arve et mystisk gods fra en ukendt onkel? Og hvad skal man gøre med alle de okkulte bøger, man har samlet op en efter en på de tidligere missioner?

For nogen er løsningen at karaktererne bliver en slags professionelle investigators, som egentlig bare er et D&D adventuring party iklædt 1932’er kostumer, men det finder jeg ikke tilfredsstillende. Det har derfor været en sjov og god udfordring at balancere spillet mellem enkeltstående scenarier og den fortløbende fortælling om karaktererne, som nu kører på tredje sæson. Derfor har Tilfældet Brian Timmons sin egen særegne begyndelse, og det var fedt at opleve, hvordan spillerne greb idéen og løb med den. En del af spiloplevelsen for mig som spilleder er at ændre på formatet mellem sæsonerne, og så begynde at vende tilbage til tidligere sæsoner for at geninddrage materiale fra dem. Åbningen er en slags cold open også for os, hvor vi blot spiller derudad, og hvor spillerne bygger spillet op over de oplæg, jeg giver dem, og de ved ikke, hvilke skift, der er kommer, førend jeg afslører dem. Det giver os mere tid til at følge konsekvenserne for hovedpersonerne af begivenhederne fra de tidligere sæsoner. Mere skal jeg ikke antyde om sæsonen i denne om gang.

Lyt med – og bliv måske klogere på, hvilken pris det har at konfrontere de hemmelighedsfulde og farlige guder fra andre tidsaldre.

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

2 kommentarer til “Han Duo rollespiller Call of Cthulhu: Sæson 3 – The Case

 1. Så er jeg igennem, og det var igen særdeles fornøjeligt. Marie er fortsat en herlig kaosbombe. Jeg synes det lykkes rigtig godt at holde tråden i den større kampagne og at komme godt ind i denne sag. Jeg kunne måske ønske at der havde været et eller to afsnit mere i hver sæson – både fordi der er langt mellem AP podcasts af den her kvalitet, men også for at være lidt længere tid i den del af scenariet hvor det onde er blotlagt. Men jeg glæder mig uanset hvad til næste sæson!

  Like

 2. Tak for at du lytter med. Det er rart med din feedback. 🙂

  Marie har en forunderlig evne til at leve sig ind i spillet og skabe spil omkring sig. Jeg har planer om at samle op på de ting, som hun har sat i spil, i fjerde sæson.
  Oprindeligt, da vi satte Han Duo rollespiller i gang, var ønsket at holde scenarierne af en vis længde, så vi kan få dem optaget over 1, måske 2 dage. Det er med til at sætte et loft for antallet af episoder, men med fjerde sæson vil vi prøve at øge antallet af episoder og se, hvordan det går.
  Med slutningen af sæson 3 og særligt ved genhøret af den, kan jeg godt mærke, at det kunne have været interessant med en 1-2 episoder mere til at udforske situationen i scenariet. Problemet var imidlertid at vi forsøgte at holde det inden for et begrænset antal episoder, og i større grad, at scenarieteksten ikke rummede pladsen til at udforske det mere. Der var ikke mere scenarietekst at spille, og jeg risikerede at handlingen ville gå i tomgang eller blive fortænkt. Scenarieteksten medregner desværre ikke selv den fulde gru af kropsbytterædslen og genoplivningstrolddommen, og derfor understøtter den ikke, hvad der skal ske i spillet, når og hvis man udforsker det.

  Like

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: