Han Duo rollespiller Call of Cthulhu: Sæson 2 – Mr. Corbitt – Episode 1-2

Podcastværterne Jakob og Elias fra Han Duo har lanceret endnu en runde Call of Cthulhu som podcast, hvor de rollespiller det klassiske lovecraftian rollespil, og sammen med Maria Månson har jeg haft fornøjelsen af at spille med dem. De to første episoder i sæson 2 er blevet offentliggjort på platformen Podimo.

I sæson 1 var det scenariet Edge of Darkness, der blev spillet, og i sæson 2 er det klassikeren Mr. Corbitt, som første gang blev udgivet i bogen Mansions of Madness fra 1990, og som senest har fået en genudgivelse til Call of Cthulhu 7th edition i bogen Mansions of Madness volume 1: Behind Closed Doors fra 2020.

Du kan finde de to første episoder her:

Han Duo rollespiller Call of Cthulhu – Mr. Corbitt (podimo) (sammen med resten af Call of Cthulhu episoderne)

Scenariebogen Mansions of Madness blev første gang udgivet i 1990 af Chaosium indeholdende fem scenarier alle med huse som tema (dengang Call of Cthulhu var på 4th edition), og bogen blev genudgivet som en 2nd edition i 2007 nu indeholdende et sjette scenarie. Begge bøgerne er kompatible med Call of Cthulhu 2nd til 6th edition. I 2020 har Chaosium udgivet en tredje udgave af bogen, som nu er splittet op i to bind, som hver indeholder nogle af de oprindelige og nogle helt nye scenarier, der denne gang er tilpasset Call of Cthulhu 7th edition, og bogen bærer titlen Mansions of Madness: Volume 1 – Behind Closed Doors. Den indeholder også Mr. Corbitt scenariet (sammen med en anden klassiker, The Crack’d and the Crook’d Manse samt tre helt nye scenarier). Den udgave var desværre ikke til rådighed, da vi spillede og optog episoderne. Som en ekstra krølle på historien og en kilde til forvirring, så har Fantasy Flight Games udgivet brætspillet Mansions of Madness og Mansions of Madness 2nd edtion i henholdsvis 2011 og 2016, som også er et Cthulhu Mythos baseret spil.

Mr. Corbitt er forfattet af Michael (nu Shawn) DeWolfe. Jeg valgte scenariet, da det er et scenarie, som ofte bliver nævnt, når folk snakker om klassiske scenarier, og for vores vedkommende var det en scenarietekst, som kunne spilles inden for rimelig tid uden at have alt for dødbringende væsner med, da Call of Cthulhu nemt kan resultere i en eller flere karakterers død. Mere skal jeg ikke afsløre om scenariet eller vores gennemspilning i dette indlæg.

Som et addendum skal det lige nævnes, at Hr. Corbitt i scenariet Mr. Corbitt er ikke at forveksle med den hr. Corbitt, som optræder i intro-scenariet The Haunting. Der er blot et tilfældigt sammenfald i navnene.

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

4 kommentarer til “Han Duo rollespiller Call of Cthulhu: Sæson 2 – Mr. Corbitt – Episode 1-2

  1. God fornøjelse 🙂

    Maria har en del erfaring. Hun har spillet i sine yngre dage, og hun har været aktiv blandt andet som spiller i “I sidder på en kro”, hvor en række komikere spiller rollespil foran et live publikum (hvilket er rigtig sjovt at se på).

    Like

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: