Han Duo rollespiller Call of Cthulhu, sæson 5: Familiehemmeligheder

I femte og endelige sæson med efterforsker-trioen Agnes, Theodor og Adam fører historien os til det store klimaks, som jeg ikke skal afsløre her. Det er sæson 5 af Han Duo rollespiller Call of Cthulhu med Jakob, Elias, Maria og undertegnede. Du kan finde hele sæsonen samt de fire foregående i din foretrukne podcast app.

Sæson 5 er bygget op over scenariet The Secret of Castronegro, som er udgivet i scenariesamlingen Cthulhu Companion (1983) og genudgivet i samlingen Cthulhu Classics (1989). Formmæssigt er scenariet markant anderledes i sin opbygning end de fire foregående, vi har spillet, idet efterforskerne kommer til en lille by, Castronegro, hvor de kan gå rundt til byens mange lokationer og udforske dem, indtil de bliver drevet tættere på scenariets klimaks.

Vores forløb er farvet af, at den bygger oven på fire foregående scenarier, og det påvirker tilgangen. Ikke desto mindre var det spændende at se, hvilken vej spillerne valgte gennem scenariet, og det var sjovt at trække nogle elementer ind i scenariet, som ikke tidligere havde været med i vores spil. Vores gennemspilning har desuden homager og referencer til The Dunwich Horror, The Lurking Fear, At The Mountains of Madness og The Shadow Out of Time.

En anden sjov ting for hele kampagnen har været at vælge scenarier med forskellige formater. Den seneste er bygget op over en art sandkasse (sekvensen i byen), hvilket siger noget om, hvor gammelt scenariet er, da den scenarieform primært er fra slutningen af 70’erne og de tidlige 80’ere, hvor den også kan genkendes fra adskillige klassiske Advanced Dungeons & Dragons moduler, hvor man begynder med ankomsten til en landsby, og derefter drager ud til en dungeon, når man har spor nok. Det samme gælder for Castro Negro scenariet, hvor det var helt overladt til spillerne, hvilken vej de gik gennem landsbyen.

Du finder sæson 5 her. Alle syv episoder er ude nu: Han Duo Rollespiller.

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: