Rollespil på en scene: Dimension 20, London

Dimension 20 er en actual play streaming vidcast, som har hjemme på kanalen Dropout, og Dimension 20 spiller forskellige rollespil, primært Dungeons & Dragons med et hold af komikere, skuespillere og standups. Denne weekend optræder de live i UK, og vi er inde og se deres show om søndagen.

Her sidder en gruppe rollespillere på en scene i Apollo Eventim og spiller rollespil, mens publikum i salen er kommet for at kigge på. Der er over 3600 pladser, og de er alle udsolgte. Ved indgangen sælges merchandise, blandt andet t-shirts med datoer og steder for optræden ligesom koncert t-shirts. I alt er der seks optrædener i UK, og der er blevet annonceret tilsvarende på en endnu større scene i US.

Der er et mylder af unge mennesker. Jeg tror, der er et markant flertal af kvinder, men også en god mængde af folk, der identificerer sig andre steder på kønsskalaen. En del er i cosplay som de karakterer, der bliver spillet i Dimension 20s kampagner. Dimension 20 spiller typisk en kampagne eller sæson af 10-15 episoder af omtrent 2-3 timers længde. Formatet gør det nemmere at hoppe ind forskellige steder og komme i gang med deres produktion. Et par af deres kampagner har mere end en sæson.

Ude foran før showet

Larmen fra de mange ivrige fans inde i salen er betydelig. De fleste er kommet i små grupper, og fandyrkelsen gør at mange falder i snak med andre gæster om cosplay eller nørdet påklædning. Damen i sædet ved siden af os er i fuld cosplay inklusiv til en to meter lang tryllestav med en lysende, lilla kugle i toppen. Hun deler hjemmelavede klistermærker baseret på karaktererne ud til alle, som sidder i nærheden af hende. De er ret flotte og af en høj kvalitet. På London Comic Con og UK Games Expo koster de ofte 2-3 pund stykket.

Selve showet begynder lige på og hårdt med at deltagerne kommer ind på scenen ivrigt hoppende og dansende og fjollende rundt. Og så er vi i gang. I midten ud mod publikum sidder GM med tre spillere på hver flanke. Det er hele holdet af The Bad Kids, som er en af de store kampagner, hvor seneste sæson netop er ved sin afslutning, og som handler om college elever på Fantasy High, som er D&Dsk fantasy kombineret med Americana High School.

Nye publikummer begynder ikke her. Kender du ikke folkene på scenen, bliver de ikke præsenteret, ligesom format og koncept ikke præsenteres. Alt det forventes du at vide.

Om lidt går det i gang

Med bingobure, som lader en nummeret bold falde ud, når den roteres formes dagens spil. Hver spiller trækker så at sige lod mellem sine tidligere karakterer, forklarer Brennan, som både er vært og GM, og selv trækker han lod mellem de forskellige verdener. Tre karakterer fra The Bad Kids serien samt tre andre blandt andet Pinocchio er endt i The Crown of Candy universet, som er et brutalt Game of Thrones univers baseret på slik (hvis Candy Land brætspillet var et univers). Hver karakters præsentation akkompagneres af en deres illustration oppe på scenens lærred, hvor også spillerne vises, og hver karakter udløser jubelbrøl fra publikum. Mange kan serierne godt nok til ubesværet at genkende dem.

De næste par timer udfolder sig en tosset historie for vores øjne formet af et par kreative benspænd – to karakterer vil blive gift i løbet af episoden – terningkast og rollespillet improteater.

Efter showet. Nu venter vi på Q&A.

Med syv personer på scenen, mange løsslupne ideer og en handling kastet i uventede retninger af terningerne, er det nærmest umuligt at gengive indholdet. Der var mange fantastiske øjeblikke, fra jubel over critical succeser til sorg over fumbles, fra handlingsmæssige twists som rystede publikum til tordnende applaus og hyldest, når nye karakterer fra Dimension 20s rollespilsmultivers blev introduceret – for vi fulgte en episode af The Time Quangle, hvor der er opstået et rod i dimensioner og tidslinjer, som har blandet karakterer sammen på tværs af verdener.

Efter showet var der for de af os med VIP billetter en runde spørgsmål, hvor der blev spurgt ind til diverse ting omkring verdener og karakterer, som gav deltagerne mulighed for at komme med observationer om deres spil. Til sidst forlod vi salen. Snakkede med andre fans undervejs, og udenfor rendte vi på en flok fans, hvoraf nogle var fra gårsdagens show, som stod ved bagudgangen for at hilse på spillerne. Det var en kold omgang, himlen var skyfri, og en næsten fuld måne hang på himlen. Vi fik dog hjembragt autograf trods kulden og jagten på en natbus.

Det var intenst, sjovt og spændende. Det var anderledes end, når Dimension 20 streamer rollespil, og det er anderledes end det rollespil, vi spiller hjemme, men det var rollespil som publikumssport, og et sjovt blik på, hvordan historier kan skabes for øjnene af os udelukkende skabt ved ord og nogle få fagter. Ingen kulisser, kostumer, animationer, men absolut roller, terninger og en spilleder.

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

2 kommentarer til “Rollespil på en scene: Dimension 20, London

  1. Jeg tror, der er et godt potentiale for at indføre teatersport med terninger på conner. Jeg kunne sagtens et godt aftensegment med et par timers rollespil på en scene, evt med diverse gæsteoptræden og des lige.
    Det kunne både være helt frit, eller baseret på et af connens scenarier.

    Like

Skriv, skriv, skriv

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.