[DSSP] Bughunter Nebenhäuser

Og nu til et regelsystem, der afspejler Bughunter-spillets action-horror. Tidligere har reglerne fokuseret på enten at simulere setting eller på temaerne om det at være en klon, der lever med et andet menneskes følelser og erindringer, eller det at være udstødt af samfundet, en krigerslave uden retten til et frit liv.

Dead of Night

Victim Name: Gerhardt Nebenhäuser

Survival Points: 5

Attributes:

  • Identify/Obscure 7/3
  • Persuade/Dissuade 6/4
  • Pursue/Escape 3/7
  • Assualt/Protect/Synthetic Human 5/3/9

Nogle kommentarer

Spillet er godt at håndtere den håndgribelige del af horror-genren, som man ofte finder den i film. Grundmekanikken rummer de basale konflikter, som er tilbagevendende i filmene, og derfor behøves der praktisk taget ingen justeringer for at få Bughunters-settingen ind i spillet. Den del, som spillet ikke fanger, er den eksistentialistiske side af scenariet, som Troels’ Shock-karakter og min Polaris-karakter på hver deres måde fangede. Skal jeg derimod spille en klon af Aliens, så er dette her et oplagt system til det.

At lave spilpersoner til DoN er meget let og meget hurtigt. Det er horror, og det skal være simpelt. En af de vigtige ting i spillet er, at “Hit points”, kaldet Survival Point, ikke er en passiv stat (som Johs har haft oppe og vende en gang), men derimod er en aktiv stat:

1) en målestok for spillerens deltagelse i spillet (ved færre end 0 point er man ude).

2) en økonomisk enhed for at købe indflydelse på historien (køb fortælleretten – overtag scenen fra en anden spiller, introducer et nyt element i spillet eller giv en spilperson noget udstyr, eller ophæv en anden spillers tab af Survival Point).

3) indflydelse på spilmekanikken (rul terningerne om, ændre midlertidigt på attributterne, aktiver særlige evner).

4) et alsidigt belønningssystem, der går på held (hvis man ruller et par, og stadig klarer sit check, får man et SP), på at man understøtter spillets genre (opfyld en kliche og få et point), på at fremme plottet (efter hver scene får den spiller, der bedst fremmede plottet, et point), på “godt” spil (spilleder belønner flotte beskrivelser med et point), på at sidde en scene over (ved at hvile sig får man et point), og på at vinde (overlev scenariet og få to point)

Peter D. har desuden anmeldt spillet her.

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: