[DSSP] Bughunter Mbeki

Legends of Alyria er en bog, der først består af en masse “åbne” afsnit om samfundet og små noveller, der giver et indblik i livet i samfundet. Det er en speciel verden, og læsningen af bogen giver en særlig stemning. Men hvordan pokker skal jeg få den formidlet uden at have spillerne til at læse bogen?

Polaris løser problemet dels gennem de spilmekanikken (de spilmekaniske vendinger, de tematiske evner og den korte inspirationstekst, der fanger de vigtigste aspekter af samfundet højt mod nord), men LoA har ikke helt de samme redskaber. Men det er en stemningsmættet bog.

Legends of Alyria

Navn: Daniel Mbeki

Virtue: Terce

Attributes:

 • Determination: Vespers
 • Insight: Matins
 • Force: Terce

Traits:

 • Hatred to normal humans: Matins
 • Loyalty to Synthetic Humans: Terce
 • Courageous: None

Inspiration/Corruption: 2/0

Kommentarer:

En speciel ting ved Legends of Alyria er, at betegnelserne for værdierne i en attribut eller et træk er baseret på et ur og terningmæssigt omregnes det til 1d10.

 • Sext 10
 • Terce/None 8-9
 • Prime/Vespers 5-7
 • Lauds/Compline 3-4
 • Matins 2
 • Devils Hour 1

Scenarie/kampagne-opbygningen minder meget om In a Wicked Age. Man begynder med enes om en generel situation/problemstilling, og ud fra den opstår en række potentielle aktører, som man bygger spilpersoner og bipersoner op over. Så tegner man et relationskort, og ud fra denne kan spilleder og spillere sætte scener. Det er således ikke så meget i spilpersonen, som det er i det konkrete scenarie, at man finder spilverdenen. Spillets mekanik hjælper derimod til at fastsætte stemning og temaet om konflikten mellem det gode og det onde.

Der er ikke en bestemt metode til at fastsætte fortælleretten i spillet, i stedet gennemgår regelbogen en række forskellige modeller, som man kan vælge efter behag.

Konflikterne i spillet er bygget op over en strid mellem det gode og det onde, og spilpersonerne er anbragt mellem disse to sider. Dette kommer til udtryk gennem Inspirationspointne og Korruptionspointne, som er to puljer af point, der bruges til købe fortælleretten og påvirke udfaldet af en konflikt. Bruger man Inspirationspoint går udfaldet i retning af Det gode, og bruger man Korruptionspoint går udfaldet i retning af Det onde. Nye point optjenes gennem udfaldet af en konflikt – en slags XP for at deltage i en konflikt.

Spillets tematik og stemning kommer ud fra anvendelsen af karaktertrækkene i konflikterne. I en konflikt ruller parterne imod hinandens Attributter, men man kan omgå attributten ved at aktivere ens egne eller modstanderens karaktertræk (gennem brug af Inspiration og Korruption), således at hvis Daniel Mbeki kæmper for at holde en horde rummonstre tilbage (Daniels Force: Terce, dvs. der skal rulles 8+ på 1d10) og derved beskytte en kolonisterne, så kan modspilleren aktivere Daniels “had til normale mennesker: matins” og derved nøjes med at rulle imod 2+ på 1d10). Daniel kan som modtræk trække sit træk Courage: None (dvs 9+) i spil. Ideen er, at spillets konflikter handler om værdisammenstød og om moral.

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: