[Hinterlandet] Sådan laver du en karakter – samt regler til Hinterlandet

Du kan allerede nu begynde at øve dig i at lave karakterer til Hinterlandet (opdateret 26. feb 2013 – små ændringer i halvorkens udstyr og evner; ændring i generel udstyrsliste og i magisk ting).

Opdatering 21. marts: Alle opdateringer og nyeste dokumenter til Hinterlandet vil fremover være at finde her: Velkommen til Hinterlandet

(og dette indlæg vil ikke blive yderligere opdateret)

Af denne guide kan du se, hvordan du laver karaktererne: nD&D – guide til karakterer

I stedet for manuelt at overføre al udstyret fra oversigten til karakterarket, er der små kort, man kan vedlægge sit karakterark (og med tiden transkribere):

Karakterark B1

Karakterarket er stadig en beta, men det er næsten færdigt. Arket er lavet af Henrik Maegaard, som har været mig en stor hjælp med at få lavet et karakterark til Hinterlandet og Fastaval Rollespillergilde. Folk, der deltog på Con2 kan nok genkende arket, men også se, at der er sket noget siden da.

Opdateret karakterark (26. feb):

Karakterark B31 Karakterark B32

Reglerne til Hinterlandet har vi lige her: nD&D – regelhefte

Regelheftet dækker over reglerne, karaktererne og disses evner, foruden beskrivelsen af kultene, troldfolkets tre traditioner og udstyr. Der er ikke magiske ting, formularer eller monstre i regelheftet. Noget mere kortfattet er denne oversigt over reglerne, som dækker kernen i regelsystemet: nD&D – regeloversigt

Når det kommer til kamp og forhandlinger med andre væsner, er der denne oversigt: nD&D – Handlingsoversigt

Så er du mere eller mindre klar til at gå i gang med at spille Hinterlandet. Find terningerne og det ternede papir frem for forude venter dystre grotter.

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

21 kommentarer til “[Hinterlandet] Sådan laver du en karakter – samt regler til Hinterlandet

 1. Nu hvor jeg har haft mulighed for at spille, og dermed lidt bedre muligheder for at regelnørde, så undrer jeg mig lidt over at en Slagøkse er et tohåndsvåben, men konsekvent optræder på udstryslisterne sammen med et skjold. Jeg ved godt at der er tradition for at økser i D&D bare er dårligere (ligesom med armbrøster), men det ville måske virke bedre at lade slagøksen være enhånds?

  Like

 2. Ja så har jeg da snydt, for det lagde jeg aldrig mærke til… Brugte både øksen og skjoldet på samme tid.

  Like

 3. Det kunne virke. Men rent praktisk er der vel ikke så mange tilfælde hvor man vil bruge den i to hænder er der?

  Like

 4. Muligvis ikke, men hvis der differentieres mellem våbnet i en og i to hænder, kan det vel være? I en kamp med en uglebjørn kan det være,at skjoldet droppes for at slå hårdere?

  Like

 5. Hvis der er en forskel på at bruge det i en eller to hænder, så giver det klart mening med bastardvåben af diverse slags.

  Like

 6. Netop, så måske skal slagøksen være et sådan bastardvåben, der har to forskellige skadesrater.
  Dog skal der tages højde for, at økser i forvejen er noget tricky, da de i hænderne på dværge (og orker på højere niveau) går en skadesterning op, dvs. slagøksen er lige nu et tohåndsvåben, der gør 1t8 i skade, undtagen for dværge, hvor våbnet gør 1t10 (og de andre økser hopper fra 1t6 til 1t8), og derved er de sammenlignelige med sværd.

  Like

 7. Noget engelsk kommer der. Rent praktisk bliver spilledermaterialet på dansk – omend hvis nogen vil hjælpe med at oversætte et hulesystem, skal de være meget velkomne – men der vil komme kortfattede guider og opsummeringer af reglerne på engelsk, så internationale gæster kan spille med (oversætterbistand er igen meget velkomment). Karakterarket har jeg ikke planer om at oversætte, men snarere at vedlægge en parlør til.

  Like

 8. Det er da et lidt kedelig evne for dværge hvis det eneste de kan bruge den til er at gøre deres våben *ligeså gode* som de andre. Lykkeriddere får +2 til skade, mens dværgenes evne kun gør deres våben ikke suger?

  Like

 9. Men dværgene får mere end det. Deres økse-evne giver dem også en angrebsbonus (+1), og de har ved siden af det også evnen Dværge-natur, som giver dem en række sjove fordele, så dværge har det fint.

  Like

 10. Det kan være fint nok at økser er fine i hænderne på dværge, men så burde de nok bare ikke være standard-bevæbningen for Lykkeriddere (og orker)? Lidt forskel i udstyrret på den måde, kunne også være fint til at udtrykke arketyperne ved de forskellige klasser?

  Like

 11. Det kan der være noget om. I første omgang blev listerne lavet som standardiserede lister, og så er der efterfølgende mulighed for at tilpasse dem de enkelte klasser.
  Dog ligger noget af den skæve fordeling af våben i en uudtalt præmis om at heltene nogle gange bare begynder med det udstyr, som de har arvet eller skrabet sammen – og med lave stats i udstyr, kan det være svært at begynde karrieren med det rette grej.

  Like

 12. Jeg synes det er helt fint med ideen om at udstyr er noget man har skrabet sammen og derfor ikke nødvendigvis er specielt optimalt, hvis man ser på hvordan man ellers kunne have brugt pengene. Jeg tror bare at folk vil have en forventing om at alt på listen i det mindste kan bruges sammen – at de eksempelvis heller ikke har en rustning de ikke kan gå i som Troldfolk eller to skjolde og den slags. Ikke at jeg har spottet nogen af den slags problemer – ud over kombinationen med tohåndsøkse og skjold.

  Like

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: