[Dalen] Mikro-supplementerne

Jeg er i gang med at udvikle en spil-off til rollespillet Hinterlandet, som ikke bare skal være regelsystem men både en omtolkning af reglerne og en kampagne.

De første indlæg om Dalen:

Mikro-supplementer til Dalen

Mikro-supplementer er alskens former for udvidelser, der åbner for nye dele af regelsystemet og giver nye muligheder eller nye oplevelser. I Hinterlandet erhverves mikro-supplementer mere eller mindre arbitrært. Har man været på Fastaval eller på Bastardcon, er man med i facebook-gruppen, gennemfører bestemte scenarier eller spiller man med i udvalgte spilgrupper, kan man få fingrene i et mikro-supplement.

Helt sådan er det ikke intentionen, at det skal være i Dalen. Her bliver mikro-supplementerne integreret i spillet og skal ideelt set afspejle ressourcer, som karaktererne har erhvervet sig. F.eks. hvis en karakter får etableret en alliance med en landsby, kan karakteren få mikro-supplementet “Ærinde i [landsby]”, som fungerer meget lig med “Gøremål ved fæstningen”-supplementerne fra Hinterlandet. Andre kan være samlinger af formularer, som troldfolk får fingrene i, når de plyndrer en dungeon eller får en alliance med en trolddomsskole, eller det kan være særligt udstyr, man kan erhverve sig, fordi man har forbindelser til bestemte håndværksgrupper.

Som udgangspunkt har jeg ikke intention om at lave et system for, hvorledes de enkelte supplementer erhverves, men snarere lade dem blive tilgængelige gennem spil og bruge dem som en klar markør på, at der er opnået et resultat.

Badsted – et mikro-supplement

For at give en fornemmelse for hvordan det ser ud, er her mikro-supplementerne for landsbyen Badsted, for brønden i landsbyen Boiotro og for brønden i Hinterlandet (jeps, det er et gyldigt mikro-supplement for Hinterland-spillere). Supplementerne til Dalen er ydermere varianter af supplementer (Gøremål: Smedjen og Brønden) til Hinterlandet for at vise, hvordan materialet kan genbruges. Badsted- og Boiotro-supplementet kan næsten anvendes i Hinterlandet, hvis gruppens spilleder siger god for det.

I Dalen kan supplementet erhverves, hvis en karakter indgår en alliance med nævnte landsbyer (alliancers præcise form er endnu under udvikling, men det kan være følgen af et mini-eventyr). Supplementet udleveres til en spiller, og denne kan give sit supplement videre, hvis denne ønsker det. De to supplementer er til Dalen tænkt som tidlige supplementer i kampagnen, som let kommer i spil.

(Det skal lige nævnes, at kampagnen begynder “foran” dalene eller rettere ved bjergpasset, der fører ind til passet, og både Badsted og Boiotro ligger i oplandet op til bjergpasset).

Kom glad med kommentarer og bemærkninger til den videre udvikling af Dalen og dens mikro-supplementer.

PS. Følg Hinterlandet og Dalen via Hinterlandets facebookgruppe, hvor du også kan møde andre Hinterlandspillere og planlægge nye missioner.

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

One thought on “[Dalen] Mikro-supplementerne

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: