Hinterlandet: De ti eventyr fra Fastaval 2014

På dette års Fastaval handlede meta-historien om jagten på De syv dværgesværd. Ude i Hinterlandets ruiner lå syv forunderlige, magiske sværd skjult, fyldt med magiske kræfter og helt unikke rollespilsoplevelser, var de en gevinst gemt på tværs af hulerne.

Vejen til sværdene var muliggjort af, at sidste års skurk, Dødekongen (fra Ascal
on), var blevet besejret, og der var nu rig mulighed for at udforske ødemarken. Til det blev produceret ti forskellige scenarier – seks af undertegnede, samt et hver af Erik Warming, Peter Brichs, Troels Ken Pedersen og Henrik Krøjmand – og mellem dem blev de syv sværd flettet ind og skjult. Rundt om i scenarierne kunne man finde ledetråde til, hvor de lå skjult i andre scenarier, altså man kunne spille Den forladte sal og finde ledetråde til sværdenes position i f.eks. Skønhedens dal og Bastardkongens bule.

Porten II
Alle ti scenarier ligger nu på Hinterlandets side til fri nedlastning. Dog uden sværdene, de skulle findes på Fastaval. Nedenfor er to eksempler på, hvordan sværdene ser ud. Fælles for dem alle er, at deres ene sæt evner kun kunne bruges, hvis spilleren havde bragt dem i spil, og det andet sæt evner kun kunne anvendes af den spiller, som var udpeget til at spille sværdet som birolle. Et nyt element i Hinterlandet er videreførselen af ideen om intelligente magiske sværd med egen vilje fra D&D. I Hinterlandet er de blevet til biroller, som spilles af en medspiller (der har birollen ved siden af sin egen karakter). Målet er at gøre magiske skatte til selvstændige karakterer og magiske ting til magtfulde men farlige ting – lidt i stil med, at Ringen hos Tolkien også er sin egen karakter med en egen agenda, og at Elrics Stormbringer også er farlig at håndtere.

To eksempler:

Næste års Fastaval bliver formet af begivenhederne fra dette års Fastaval. En række eventyrere formåede ufrivilligt men opportunt at befri Dragen, og de eventyrere er nu Dragens håndlangere, og sammen med Dragen venter de næste års eventyrere. Et andet sted overgav en eventyrer sin krop til en fæl troldkarl, der gennem et årtusinde var indespærret i en besynderlig krystal, og denne troldkarl vil husere på Viking-Con. Hvem og hvad, der vil husere på EpiCon, HyggeCon og Con2 er ikke fastlagt endnu.

Indtil da kan dette års Fastaval scenarier hentes frit, og i alt er der nu 22 forskellige scenarier til Hinterlandet, der ligger til fri afbenyttelse.

Hinterlandet har også en facebook-gruppe, hvor vi planlægger, arbejder med Hinterlandet og deler vores spiloplevelser med hinanden. Kig forbi.

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: