Hinterlandet: Dragedræberens grav – skriv med!

KatakombenLangt ude i de bjergrige egne af Hinterlandet ligger en grav, hvor Dragedræberen fandt sin sidste hvile. Med i graven tog Dragedræberen sit fortryllede sværd og andre skatte, som alle blev brugt i kampen mod Dragen, da den lagde landet øde med sine hede flammer og grådigt fortærede alt, den kom i nærheden af.

En Drage er vågnet af sin slummer, og dens ondsindede grådighed truer med at opsluge landet. Behovet for helte er stort, men først skal de generobre de tabte Dragedræber-skatte.

Hinterlandet på Fastaval 2015 er eventyr, om Dragen, der vågner, og heltes modige indsats for at standse dens fremfærd. I hver spilblok kan man spille et eventyr, og overlever helten kan man forsætte heltens færd i senere blokke. Nogle missioner er enkeltstående missioner, mens Dragedræberens grav er et kæmpescenarie, som kan spilles over flere omgange, og som det vil tage flere spilgange at nå endegyldigt igennem. Ved hver udforskning er der en chance for at vinde skatte, der kan bruges i kampen mod Dragen.

Skriv med!

Dragedræberens grav er ikke skrevet endnu. Det skal vi først til at gøre nu, og du skal være med til at udvikle scenariet til dette års Fastaval.

Planen er følgende:

  1. Find din indre dungeon designer frem, kig evt. på nogle af Hinterlandet-scenarierne fra tidligere conner til inspiration (de kan findes på denne side).
  2. Vælg nogle rum (skriv gerne om dit valg inde Hinterlandets facebookgruppe, så vi kan koordinere det)
  3. Brug nedenstående kort og ramme til at lave beskrivelsen med.
  4. Befolk rummene med monstre, skatte, fælder, mysterier, undere og andre sære ting. Beskriv dem og gør dem klar til eventyr (materiale til Hinterlandet kan du finde her).

Ofte stillet spørgsmål: Jeg kender ikke reglerne særligt godt. Hvordan med stats på monstre og lignende tekniske finesser? Svar: Jeg samskriver de mange bidrag og redigerer materialet, og i den forbindelse søger jeg for at håndtere stats og tekniske detaljer, så du er velkommen til at gøre det selv, men jeg tager en endelig tur gennem materialet og sikrer at det hele hænger sammen. Skriv løs!

(Vi har praktiseret dette tidligere, da Heksens hule blev udviklet som et fælles projekt mellem en håndfuld forfattere, der skabte hver deres område af hulesystemet, og det blev derefter samlet til et større hele, hvor ihærdige spillere havde fire chancer for at nå hele hulesystemet igennem).

Hvad er Dragedræberens grav?

Her er en kort ramme.

Dragedræberens grav ligger inde i et bjerg, og en underjordisk flod løber gennem dele af hulerne. Graven er en del af et større hulekompleks, som består af mindre huler, kældre og grotter, der er vokset sammen over tid til et vildtvoksende netværk. Der er flere forskellige indgange til hulerne, og hulerne er beboet af væsener, der har fundet ind af hver deres vej.

Selve graven er knyttet til “hovedindgangen”, som ligger højt oppe på en bjergside, hvor en “hævet” vej eller bro førte til porten. Nu er det meste af den hævede vej borte, men nogle af søjlerne står endnu, og de er en måde at komme frem til hovedporten, som ellers er en vældig stenport 50m oppe på en klippside.

De andre indgange er en skjult dør i en bjergside, en undersøisk kanal fra en dam, to grotteåbninger, der ligger tæt på hinanden, og et kammer bygget ind i en bjergside beliggende ved resterne af en ruinby.

Andre dele af hulerne er naturligt skabte grotter rige på drypsten, og en anden del af hulerne er resterne af et gammelt nekropolis, hvor der er eller var talrige grave og benkamre. En sidste del af hulerne er knyttet til en kæmpe grotte, hvor der en gang var en arena.

Hulerne har haft mange forskellige bygherrer, men de er blevet glemt af tiden for århundreder siden. Rester af deres værker står endnu, men sporene af slitage, ombygninger og forfald har sat deres tydelige tegn.

Hvem bebor nu hulerne? Er der sære monstre i grotterne? Levn af spøgelser og dødninge eller ådselsædere og skattejægere i dødebyen? Er der bander af kobolder og dragekultister på jagt efter Dragedræberens skatte? Har røvere erobret nogle af hulerne som skjulested? Hviler der en forbandelse over stedet? Lurer der dødsfælder for at holde gravrøvere borte?

Beboerne kan derfor være:

  • Vilde dyr og væsener, der har fundet boliger i grotterne.
  • Ting fra dybet, der har fundet vej via den underjordiske flod
  • Røverbander, der bebor ruiner
  • Humanoider, der har fundet et hjem eller en base at plyndre fra
  • Gengangere, der huserer omkring deres gravkamre
  • Kobolder i Dragens tjeneste og dragekultister på jagt efter skatte

Hent kortet til Dragedræberens grav ned: Kort – Dragens grotte (pdf)

Tips til Dungeon Design:

(flere tips vil komme i den næste tid)

Smid gerne kommentarer her eller i facebookgruppen om dine bidrag til hulesystemet.

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

One thought on “Hinterlandet: Dragedræberens grav – skriv med!

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: