Hinterlandet på Alexandria

Hulegangen IHinterlandet har optrådt på en del conner (foruden at det spilles privat rundt omkring), og nu er Hinterlandet kommet på Alexandria.

Alexandria er Peter Brodersens storartede projekt, der har til formål at ‘huske’ de danske rollespilskongresser og -træfs, og hvad der er blevet forfattet af scenarier og spillet på dem. Det er et frivilligt projekt, hvor Peter har en række frivillige til at hjælpe sig med at indtaste data. Fornyligt er Hinterlandet kommer rigtig med på oversigten, hvor de mange enkeltstående bidrag nu kan findes.

Hinterlandet er rigtig mange enkeltstående scenarier, der er uafhængige af hinanden, men som mere eller tematisk kan være bundet sammen i mindre grupper. Det kommer an på hvilken rammehistorie, der har drevet scenarierne på den enkelte con.

Hinterlandet har også været grobund for en række debutanters bidrag, ikke kun som førstegangsspilledere på conner, men også som førstegangsforfattere på scenarierne. Der er således en række forfattere, hvis første bidrag er kommet i form af et Hinterlandet scenarie. Ved siden af de mange bidragsydere i form af forfattere og spilledere, er der også Hinterlandets mange spillere, foruden miljøet omkring facebookgruppen, som er vigtige for Hinterladet, og listen af medudviklere og idemagere er længere end listen af forfattere til Hinterlandet (som der pt. er 12 af).

Kigger man desuden på Alexandria i tal, kan man se, at Hinterlandet nu er det 20. mest anvendte regelsystem på Alexandria. Herfra vil det dog blive betydeligt sværere at avancere.

Første rammehistorie: Dødekongen

På Fastaval 2013 optrådte Hinterlanadet officielt som HelCon, og her var den røde tråd i historierne, at eventyrerne skulle finde og standse Dødekongen, der var ved at samle sig en hær. Dødekongen blev besejret et halvt år senere, da et heroisk hold drog ned i dødekongens katakombe og eliminerede ham.

Anden rammehistorie: De røde krystaller

Med Dødekongen besejret var der plads til at udforkse Hinterlandet, og eventyrere på Viking-Con 2013 blev ved med at støde på mystiske krystaller, der blussede af en mystisk magisk kraft.

Tredje rammehistorie: Dværgenes syv sværd

Hinterlandet var tilbage på Fastaval 2014.Det blev afsløret, at dværgenes syv legendariske sværd ligger begravet i Hinterlandet i syv forskellige huler. Dette introducerede det første meta-plot, hvor informationer fra et scenarie aktivt skulle bruges i et andet. Gåder i et scenarie afslørede placeringen af et dværgesværd i et andet scenarie.

Ved et uheld kom eventyrere det år til at vække Dragen.

Fjerde rammehistorie: Heksens hule

På Viking-Con 2014 skiftede scenarierne form, og tog meta-plottet i brug på en anden måde. Der blev lavet en kæmpe dungeon befolket af syv forskellige forfattere, og der blev lavet fire scenarier over samme dungeon. Rundt om i dungeonen er nogle særlige rum, der kun kan åbnes med fortryllede nøgler, men chancen for at finde den rette nøgle og det rette rum under samme mission var meget lille, og i stedet er det meningen at spillerne spiller samme hulesystem fra flere forskellige vinkler for at bruge deres akkumulerede erfaringer til at knække stedets hemmeligheder.

Femte rammehistorie: Dragen vågner

På Fastaval 2015 er Dragen, der blev vækket året for inden, ved at samle sine styrker. Som modtræk sendes heltene ud for at standse Dragen og dens håndlangere, og det gøres primært gennem en kæmpe dungeon – Dragedræberens grav – hvor der er et meta-plot med et skjult sværd delt i tre dele, og en serie gemte skatte. Igen er det meningen at spillerne udforsker hulerne fra flere vinkler og brugder deres informationer på tværs af ekspeditionerne til at finde skatte og magiske sværd. Også denne dungeon er et kollaborativt projekt, og vi er ti forfattere, der sammen har befolket hulerne.

Ved siden af rammehistorierne, som udspiller sig på Viking-Con og Fastaval, har Hinterlandet også gæstet andre conner, og i særdeleshed Con 2 har flere gange været vært for udforskningen af grotter.

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: