#RPGaDay – 31. august: What is the best piece of advice you were ever given for your game of choice?

RPG-a-Day-2016 (4)#RPGaDay er ved vejs ende. Månedens sidste indlæg kommer her, og så er der et år til næste gang, hvor der forsøges et dagligt indlæg. Det har været interessant, nogle gange spændende, men andre gange lidt ligegyldigt. At dele røverhistorier kan være sjovt, men emnerne tiltalte mig ikke, og der er heldigvis et helt år til, førend jeg skal spekulere på, om jeg vil lade gribe af ideen og dagligt blogge løs. Daglige blogindlæg vil der dog komme flere af. Når december kommer, er der 24 dage med nedtælling til julen, hvor der blogges over et udvalgt emne. Nok om det, nu til det sidste spørgsmål:

What is the best piece of advice you were ever given for your game of choice?

På sin vis ville jeg egentlig bare skrive “Sig ja eller kast terningerne”, “Den, der introducerer konflikten, må ikke vælge udfaldet”, “Stol på spillerne” og andre praktiske råd til bedre rollespil, men de er gode råd generelt men ikke specifikt.

Så hvad er ‘det bedste råd’ til ‘mit foretrukne spil’?

Mit foretrukne spil er ‘rollespilskampagnen’. Den lange fortælling, som udvikles hen over talrige spilgange, hvor man har tid til at lære karakterer at kende og nusse med også de mindre detaljer. Det er kampagner, som jeg har spillet med reglerne til Dungeons & Dragons, Nephilim, The Shadows of Yesterday og Call of Cthulhu/Delta Green.

Det bedste råd kommer indirekte fra Victor Hugos værk ‘De elendige‘ (Bogen, I dårer, bogen! Ikke det dersens synge-noget). I dette vægtige og fascinerende værk krydses alle personers veje på de mærkeligste måder undervejs gennem bogen, og det fungerer, og det tog jeg til mig.

Grundlæggende går ‘rådet’ på at genbruge NPC’ere. Gem hver en NPC, der dukker op i spillet, og genbrug dem senere. Gem dem til senere, sæt dem ind i nye konstellationer og i nye problemstillinger. NPC’erne er til for at spillerne kan lade deres karakterer spejle sig i dem gennem interaktionen med dem, og genbruget af dem i forskellige situationer lader spillerne udforske deres karakterer på nye måder, samtidig med at det opbygger kontinuitet og en sammenhængende verden – og det giver godt kampagnespil.

Det var det, og det var #RPGaDay for i år. Tak for at læse med. Måske vender jeg tilbage næste august med 31 indlæg (eller deromkring).

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: